14. december 2017
Skorstensfjermester Arne Pedersen fik opbakning fra masser af kollegaer, da sagen var for retten i Nykøbing. Men dommen gik ham og lauget imod.
Skorstensfjermester Arne Pedersen fik opbakning fra masser af kollegaer, da sagen var for retten i Nykøbing. Men dommen gik ham og lauget imod.
Foto: Poul Poulsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skorstensfejer dømt for at stå på taget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skorstensfejer dømt for at stå på taget
Opdateret 13. marts 2016 kl. 21:49
Vordingborg - 11. marts 2016 kl. 10:41
Af Poul Poulsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skorstensfejermester Arne Pedersen fra Vordingborg blev fredag formiddag dømt til at betale bøder på samlet 50.000 kroner for overtrædelse af arbejdsmiljøloven.

arrow Læs også: Højesteretssag kan skrue prisen for skorstensfejning op

Dommen faldt i retten i Nykøbing Falster og bryder med en flere hundred år gammel tradition, hvor skorstensfejeren stående på tagryggen har renset skorstene uden at være sikret mod fald.

- Jeg har ikke anden mulighed end at anke til landsretten. Ellers kan jeg ikke udføre mit arbejde. Alternativet er risiko for brande og sundhedsfare for husejerne, hvis skorstenen tilstopper, siger Arne Pedersen til Sjællandske.

Han bakkes op af skorstensfejermester Jesper Hviid Kjær, der er formand for det lokale skorstensfejerlaug.

- På årsplan fjerner vi 4000 allikereder fra skorstene. Bliver de siddende er der ikke træk i skorstenen og det kan føre til kulilteforgiftning i ejendommen, siger han.

Dommen, som ankes, fastslår at skorstensfejeren skal være sikret mod fald, mens han udfører arbejdet. Skorstensfejerne anfører, at det er umuligt at sikre sig til andet end skorstenen, og en ældre skorsten kan i mange tilfælde ikke holde til et pludseligt træk, hvorfor skorstensfejeren risikerer at trække den med sig.

I mange tilfælde er der ikke plads til at udføre arbejdet fra en lift, så alternativet er, at husejerne skal investere i en renselem inde i huset.

- Det vil være dyrt for husejeren, og det er heller ikke populært, at vi skal rense skorstenen stående på et hvidt væg-til-væg tæppe, siger Jesper Hviid Kjær.

arrow Højesteret kan ændre livet som skorstensfejer
15. maj 2017 kl. 06:00 Opdateret: kl. 06:02
arrow Nu kommer skorstensfejer-sag for Højesteret
11. maj 2017 kl. 06:08 Opdateret: kl. 18:44
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk