11. december 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skolerne må vente på ny kommunalbestyrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolerne må vente på ny kommunalbestyrelse
Opdateret 19. oktober 2017 kl. 16:55
Vordingborg KV17 - 12. oktober 2017 kl. 23:22
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det bliver den nyvalgte kommunalbestyrelse, som i 2018 skal tage stilling til en ny tildelingsmodel for folkeskolerne i Vordingborg Kommune, skriver Sjællandske fredag.

Det blev besluttet i kommunalbestyrelsen torsdag aften, og borgmester Michael Seiding Larsen begrundede udskydelsen med, at folkeskolen er så vigtig en institution i kommunen, at dens fremtid skal besluttes af et bredt flertal.

Og det var er ikke udsigt til i den nuværende kommunalbestyrelse. hvor især mindretallet, såkaldt rød blok, kritiserer forslaget, som dels indebærer en omfordeling af økonomiske ressourcer og lærerkræfter og dels rummer en række økonomiske incitamenter for en skoleledelse.

- Jeg kalder det forretningsmodellen, sagde radikale Birgitte Steen Jørgensen om forslaget, der blandt andet vil give økonomisk gevinst til de skoler, der beholder flest af de mulige elver i deres skoledistrikt. Desuden vil skoler får ekstra penge, hvis en stor del af eleverne går direkte fra 9. klasse til ungdomsuddannelse eller erhvervsliv.

Bent Maigaard (V) talte som den eneste i byrådssalen for, at den fremlagte model, som har været i høring, skulle vedtages.

- Det er en genial model, hvor skolerne selv får ansvar for midlerne og som ville gøre flere elever uddannelsesparate efter 9. klasse, mener Bent Maigaard.

Formand for børn-, unge og fritidsudvalget, Kirsten Overgaard fra Venstre, har været fortaler for modellen, men er blevet nedstemt, også i sin egen gruppe, og stemte for at lade den kommende kommunalbestyrelse overtage sagen.

Heino Hahn (DF) undlod at stemme med begrundelsen, at han hele tiden har været imod.php

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk