26. maj 2020
Trafiksikkerheden halter på parkeringspladsen ved Gåsetårnskolens Iselinge-afdeling. Et nyt projekt vil fjerne p-pladserne tættest på skolen og i stedet lave en »kys og kør«-bane.Foto: Lars Christensen
Trafiksikkerheden halter på parkeringspladsen ved Gåsetårnskolens Iselinge-afdeling. Et nyt projekt vil fjerne p-pladserne tættest på skolen og i stedet lave en »kys og kør«-bane.Foto: Lars Christensen
Foto: Maria Schmidt Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skolens parkeringsplads skal gøres trafiksikker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolens parkeringsplads skal gøres trafiksikker
Vordingborg - 22. maj 2020 kl. 09:13
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En ulykke, der venter på at ske. Sådan betegnes situationen på parkeringspladsen ved Gåsetårnskolens Iselinge-afdeling.

P-pladserne tættest på skolens indgang er oftest optaget, så eleverne bliver i stedet sat af ude midt på kørebanen, hvor de må gå bag om de mange parkerede biler for at komme til og fra skolen.

Fra politisk side vil man nu have rettet op på kaotiske tilstande på parkeringspladsen. Derfor har man lagt en plan for en omfattende ændring af parkeringspladsen. Trafiksikkerhedsrådet har udarbejdet et forslag, hvor den første række af parkeringspladser ind mod skolebygningen nedlægges. I stedet vil man etablere en »kys og kør«-bane.

»Kys og kør« kan også anvendes, når eleverne skal på ekskursion eller til svømning, hvor de bliver kørt i bus.

Projektet vil dermed i stort omfang kunne reducere antallet af elever, som færdes imellem bilerne på parkeringspladsen.

Der etableres et standsnings- og parkeringsforbud ved »kys og kør«, så der sikres en forsvarlig og sikker aflevering og afhentning af eleverne, hvor det ikke længere er muligt at sætte dem af på kørebanen.

»Kys og kør«-banen er ikke den eneste ændring, som er på vej ved folkeskolen. Når man kører ind på parkeringspladsen er der i dag et 4-benet kryds og et T-kryds. Her vil man nedlægge gennemkørslen og ensrette trafikken, så trafikafviklingen bliver mere logisk og sikker.

Efter ønske fra Vilde vulkaner vil lukningen af gennemkørslen dog kun blive lavet med bomme, så den kan åbnes under festivalen.

Projektet er budgetteret til 570.000 kroner. Det mangler endnu den endelige godkendelse i kommunalbestyrelsen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk