3. august 2020
Niklas Walentin på violin, Berit Tange på flygel og Alena Walentin på fløjte fik de smukke toner til at klinge i Sukkerfabrikken. Foto: Lene C. Egeberg
gallery icon

Se billedserie

Niklas Walentin på violin, Berit Tange på flygel og Alena Walentin på fløjte fik de smukke toner til at klinge i Sukkerfabrikken. Foto: Lene C. Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skønne toner på Sukkerfabrikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skønne toner på Sukkerfabrikken
Vordingborg - 02. juli 2020 kl. 06:00
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det blev ikke til en fremvisning af Møns smukkeste natur, da Niklas og Alena Walentin akkompagneret af pianisten Berit Johansen-Tange onsdag aften spillede en koncert, der blev livestreamet til den verdensberømte Verbier-festival i Schweiz.

Ingen af de involverede turde nemlig løbe an på det danske sommervejr, og derfor endte hele operationen med at rykke indendøre på Sukkerfabrikken.

Herfra stod Emile Carlsen og Simon Sticker fra Møn Sessions for at filme koncerten fra de - og musikerne lod til at befinde sig godt i omgivelserne, med en klang der sendte de smukke toner krystalklart ud til publikum nært og fjernt.

Koncerten blev spillet i to afdelinger med værker af blandt andre Brahms og Svend Asmussen - sidstnævnte i et særligt violinarrangement, som den nu afdøde jazzmusiker i en alder af 98 år overdrog til sin ven, Niklas Walentin, som det blev forklaret under koncerten. I pausen fik Walentin-parret lejlighed til at besvare spørgsmål, som tikkede ind på computeren under koncerten. Det gav Alena Walentin mulighed til - med et stort smil og en del grinen - at fortælle, hvordan hun og Niklas mødtes ved netop Verbier-festivalen i 2014. Et møde, der må siges at have været vellykket, både musikalsk og romantisk:

- Det har været seks år med absolut lykke, fortalte hun med et stort smil.

Koncerten blev i øvrigt også streamet til biografen i Stege.

Radikale og SF vil hæve undervisningspligten fra 10 til 12 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk