18. september 2020
Udefra springer den nye glaspavillon mest i øjnene. Stilen minder om et badehotel, og det er tilsigtet, siger indehaver Jakob Helles. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Udefra springer den nye glaspavillon mest i øjnene. Stilen minder om et badehotel, og det er tilsigtet, siger indehaver Jakob Helles. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skipperkroen klar til indflytning efter omfattende ombygning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skipperkroen klar til indflytning efter omfattende ombygning
Vordingborg - 22. januar 2020 kl. 09:12
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En gennemgribende renovering af Skipperkroen på Præstø Havn er ved at være slut.

Derfor søger indehaver Jakob Helles nu en restauratør. Huset er indflytningsklart 1. april.

- Der har vært et par småoverraskelser, men ikke noget, der har rystet os. Der skal mere til, siger Jakob Helles med et smil og tilføjer, at huset er blevet endevendt både inde og ude.

Der er brudt vægge ned og skabt lys og luft. Den gamle facade er revet ud, og i stedet er der genopført en pavillon, som der også tidligere har været - dog mindre og med en tagterrasse ovenpå.

- Mange stopper op og siger, at det ligner Badehotellet. Der er ikke værelser, men det er den stil, vi har søgt både inde og ude. En sidebygning er blevet lidt højere, så det krævede en høring, hvor der fremkom et par synspunkter fra nogle af naboerne. Men efterfølgende har de sagt, at det slet ikke er så slemt, siger Jakob Helles.

- Det er dejligt at vide. Vi er ikke ude på at lave ballade.

Han vil ikke udelukke nogle på forhånd og vil derfor ikke lægge sig fast på en type af lejer. Huset er renoveret i en stil, så det kan rumme alt, siger han.

Der er skabt 50 siddepladser med udkig over havn og vand. Der er bygget nyt køkken til den kræsne kok, vareelevator, varegård og personalefaciliteter. Der er selskabslokale, konferencelokale og udecafé.

Havnepladsen 10 i Præstø har gennem årrække levet en omtumlet tilværelse med skiftende forpagtere, brand og et hav af kuldsejlede gastronomiske projekter.

I mange år var den gamle toldbygning, der oprindeligt er opført i 1855, ejet af Præstø Sejlklub men blev overtaget af Vordingborg Kommunen, da kommunen tilbagekøbte Præstø Havn i 2014.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk