15. august 2020
På stutteriet Stald-Hopla i Snertinge nord for Vordingborg opdrætter man heste til salg og konkurrencer. Her har dyrene længe haft hestepas.
gallery icon

Se billedserie

På stutteriet Stald-Hopla i Snertinge nord for Vordingborg opdrætter man heste til salg og konkurrencer. Her har dyrene længe haft hestepas.
Foto: Sebastian Alsing
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal have pas på lige fod med mennesker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal have pas på lige fod med mennesker
Opdateret 09. januar 2012 kl. 14:11
Vordingborg - 09. januar 2012 kl. 13:59
Af Sebastian Alsing
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
En blank manke, en nysgerrig mule og fire lange ben. Flotte ser de ud, og nu skal de ligesom mennesker bære pas. Fra nytår kræver lovgivning, at alle hesteejere skal have sørget for et hestepas med medicinsider til deres firbenede venner. Og det betyder ekstra arbejde og penge op af lommen for hesteejerne, uanset om hestene er friske, unge og med stamtavle eller gamle og pensionstruede.

Ifølge dyrlæge på Faxe dyrehospital Susanne Albæk Andersen er det dog ikke sikkert, at alle hesteejere har fået gjort deres hest klar til det nye år.

- Selvom der er blevet informeret meget i medierne om de nye regler, er det ikke sikkert, at alle hesteejere har fået fat i et pas til deres hest. Samtidig er det heller ikke billigt at få passet lavet, og derfor kan det godt tænkes, at folk, der bare har én hobbyhest i deres fold, undlader at få den registreret med det samme, fortæller Susanne Albæk Andersen.
Hestepas er adgangskort
På stutteriet Stald-Hopla i Snertinge nord for Vordingborg både træner og forbesigtiger man hingste, der gerne skulle opnå kåring med henblik på senere avl ud over at vise hestene frem til konkurrencer. Her har hestene længe været registreret.

- Når man driver en virksomhed, skal tingene være på plads. Derfor har vi haft pas til hestene lige så længe, som vi har haft vores stutteri. Hvis du skal ud og ride konkurrence og stævner kan du ikke møde op uden hestepas, for du får simpelthen ikke lov til at stille op uden et gyldigt hestepas. Samtidig er hestepasset også påkrævet, hvis du sælger hesten, siger Marianne Laudrup fra stutteriet Stald-Hopla.

Læs mere i Sjællandske
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk