15. juni 2021
To af RelyOn Nutecs instruktører  demonstrerer, hvordan man får en druknet person op i en redningsflåde, der for at undgå nedkøling er tildækket. Foto: J.C. Borre Larsen
gallery icon

Se billedserie

To af RelyOn Nutecs instruktører demonstrerer, hvordan man får en druknet person op i en redningsflåde, der for at undgå nedkøling er tildækket. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sikkerhedsfirma: - Vi får rygende travlt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sikkerhedsfirma: - Vi får rygende travlt
Vordingborg - 12. maj 2021 kl. 17:48
Af J.C. Borre Larsen

Røgen vælter frem. Der er ildebrand i vindmølletårnet, og en person ligger bevidstløs. En medarbejder slår alarm og går selv i gang med at slæbe den tilskadekomne hen til brandlugen, så kollegaen kan blive firet ned til akut førstehjælp.

Heldigvis er der blot tale om en redningsøvelse. Den bevidstløse person er en dukke, og vindmøllen er et stillads i en hal.

Bag seancen står den internationale virksomhed RelyOn Nutec, som onsdag middag officielt åbnede deres nye afdeling i DGI Huset Vordingborg.

RelyOn Nutec er verdens førende virksomhed inden for sikkerhedstræning og uddannelse af medarbejdere, der beskæftiger sig inden for industrier med offshore, olie, gas og vind.

Det er i Vordingborg, at RelyOn Nutec fremover vil tilbyde sikkerhedstræning til blandt andre de mange ansatte, som skal arbejde på havvindmøllerne ved Kriegers Flak, hvor Klintholm Havn på Møn er servicehavn.

- Der er ikke mange, der kommer til skade, men de der gør, dør. Falder man ned fra en vindmølle, taler vi om et fald på 140 meter, siger Claus Nexø Hansen, der er er direktør for RelyOn Nutecs skandinaviske afdeling.

At arbejde ude på det åbne hav kræver ifølge direktøren et andet mindset end eksempelvis på en byggeplads.

- Falck kommer ikke. Der er kun dig og din makker, siger Claus Nexø Hansen.

Tunnel og vindmøller

RelyOn Nutecs største træningscenter i Danmark ligger i Esbjerg. Centret i Vordingborg er virksomhedens eneste på Sjælland, hvor man har placeret sig lige i smørhullet mellem Klintholm Havn og byggeriet af Femern-forbindelsen i Rødbyhavn på Lolland. Tunnel-arbejdet betyder også masser af ansatte, der skal på sikkerhedskurser.

- Vi får okay travlt de næste par år. Derefter får vi rygende travlt, siger Claus Nexø Hansen.

De næste tre år

I RelyOn Nutecs kursus-udbud indgår blandt andet sø-redning. Derfor demonstrerede virksomheden også en lille redningsøvelse inde i DGI Husets svømmehal. Her kæmpede to sikkerhedsinstruktører med at få halet en druknet op i en redningsflåde.

Om RelyOn Nutec
  • Er verdens førende inden for sikkerhedstræning af medarbejdere på arbejdspladser, hvor man kan komme til skade.
  • Et kursus tager typisk en lille uges tid.
  • Hed tidligere Falck Safety Services, men blev for 3-4 år siden adskilt fra Falck.
  • Har over 30 centre på tværs af 20 lande.

RelyOn Nutec har foreløbig lejet sig ind i DGI Huset Vordingborg i en treårig periode.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk