17. september 2019
Det gamle pottemageri Rødeled er til salg. Den offentlige ejendomsvurdering lyder på 1.050.000 kroner. Foto: Kim Rasmussen
Det gamle pottemageri Rødeled er til salg. Den offentlige ejendomsvurdering lyder på 1.050.000 kroner. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sidste frist for bud på historisk pottemageri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste frist for bud på historisk pottemageri
Vordingborg - 26. marts 2019 kl. 05:53
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Frem til 30. marts kan interesserede købere byde på Pottemageriet Rødeled ved Præstø. Den offentlige ejendomsvurdering for de gamle bygninger fra 1898 er fastsat til 1.050.000 kroner, og pottemageriet sælges til højeste bud. Dog er salget betinget af, at køber driver pottemageri i bygningerne.

- Det er ærgerligt, for det er et stykke præstøsk kulturarv, vi nu sælger. Men tiden er løbet fra det. En lokal forpagter har været forsøgt, men det var der ikke opbakning til, siger Mikael Smed (S), der i kraft af borgmesterposten også er formand for Rødeledfonden.

Han understreger, at salget ikke sker med profit for øje. Rødeledfonden er en fond uden midler, og de penge, der kommer ind ved salget, skal blive i bygningerne i form af istandsættelse efter formåen inden den endelige overdragelse.

Beslutningen om at sælge Rødeled blev allerede truffet i efteråret. I 2014 opsagde Vordingborg Kommune en samarbejdsaftale med pottemageriet, der havde været brugt som beskyttet værksted med produktion og salg under ledelse af en professionel pottemager. Siden har man ikke kunnet finde nogle, der med succes har kunnet drive stedet videre.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk