21. september 2021
Ulrikka Mokdad havde specifikt bedt om at få lov at udsmykke et af de høje kanonrum på fortet, og det er der kommet en over tre meter høj gobelin ud af .Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Ulrikka Mokdad havde specifikt bedt om at få lov at udsmykke et af de høje kanonrum på fortet, og det er der kommet en over tre meter høj gobelin ud af .Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sidste chance for at opleve sommerudstillingen på fortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste chance for at opleve sommerudstillingen på fortet
Vordingborg - 06. august 2021 kl. 05:24
Af Lars Christensen

- Det er en drøm at få lov at være med til sådan en udstilling.

Sådan lyder det fra Ulrikka Mokdad, mens hun viser rundt i gangene på Masnedøfort. Hun er en af de mere end 40 kunstnere, der sommeren igennem har udstillet i de rustikke rammer på fortet, hvor hun selv har fået lov at udstille i et af de gamle kanonrum.

- Det er jo så fantastiske rum, som der gemmer sig rundt på fortet. Der skal noget helt særlig til, når man skal udsmykke dem, forklarer kunstneren, der har vævet en over tre meter lang gobelin til sit rum.

Fortet gemmer på vidt forskellige kunstneriske udtryksformer. Her er malerier i genrer fra det sarte og minutiøse over det naturalistiske og drømmeagtige til den rene skære pop art med farverige hilsner til rebellerne i 60'erne. Som en kærlig hilsen til dengang har udstillingskoordinator Kit Kjærbye skabt en kæmpebanan i kabelbindere og kaldt den »Hilsen til Andy Warhol« og ikke mindst en hilsen til Velvet Undergrounds pladeomslag fra 1967, der på forsiden havde netop Warhols ikoniske gengivelse af en banan.

Sommerudstillingen har i år også en særudstilling med tekstilkunst, hvor ni forskellige kunstnere viser den store bredde der er inden for den kunstart. En kunstart, der i øvrigt er stigende opmærksomhed omkring i disse år.

Sommerudstillingen nærmer sig afslutningen. Sidste udstillingsdag er nu på søndag, så man skal skynde sig, hvis man skal nå at opleve den.

- Vi kommer stærkt tilbage næste år, lover udstillingskoordinator Kit Kjærbye og tilføjer, at det vil være 25 års jubilæet for udstillingen.

- Årets udstilling er gået over alt forventning. Der har været godt med besøgende, og vi har også haft et fint salg i år, fortæller Kit Kjærbye og tilføjer, at kunstnerne også har fået mange flotte tilbagemeldinger fra de besøgende.

Udstillingen plejer at ligge omkring 1500 besøgende i løbet af sommeren, og Kit Kjærbye anslår, at man vil komme op på nogenlunde samme niveau i år.

- Og det er vel at mærke på trods af, at vi ikke kunne lave en fernisering i år, hvor der ellers plejer at komme et par hundrede mennesker, tilføjer hun.

Udstillingen er åben alle dage frem til og med søndag fra klokken 12 til 17. Entréen koster 60 kroner, mens unge under 18 år kommer gratis ind.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk