20. november 2017
Formen til portrætbusterne af Michael Seiding Larsen, Birgit Nielsen samt døtrene Alberthe og Mathilde Seiding Larsen har Jesper Ranum fået laserskåret i akryl. Måske er det fremtidens bud på borgmesterportrætter i byrådssalen. Foto: Nina Lise
gallery icon

Se billedserie

Formen til portrætbusterne af Michael Seiding Larsen, Birgit Nielsen samt døtrene Alberthe og Mathilde Seiding Larsen har Jesper Ranum fået laserskåret i akryl. Måske er det fremtidens bud på borgmesterportrætter i byrådssalen. Foto: Nina Lise
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sidste chance for at opleve huskunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste chance for at opleve huskunst
Opdateret 10. september 2017 kl. 10:59
Vordingborg - 10. september 2017 kl. 02:19
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Folk må være vilde efter at se, hvordan borgmesteren bor, tænkte keramiker Jesper Ranum, da han i forbindelse med projekt »Kunsten flytter ind« fik til opgave at udsmykke Michael Seiding Larsen og kæresten Birgit Nielsens hjem i Nyråd. Alligevel har kunstner og værter oplevet en vis tilbageholdenhed. Folk er ikke meget for at træde ind over andres dørtærskel.

- Sidste weekend var godt besøgt. Der var 15 om lørdagen syv-otte stykker om søndagen. I dag har der foreløbig kun været tre, fortalte værtsparret lørdag til Sjællandske.

Ifølge Jesper Ranum har det været en anderledes opgave at udsmykke det moderne parcelhus. Det, der fylder meget på et trangt værksted, ser ikke ud af meget, når det kommer ind i et hvidt, højloftet køkken-alrum.

- Huset i sig selv er meget specielt. Men jeg synes, at vi har fået skildret en aktiv og alsidig familie, siger Jesper Ranum med henvisning til de fodboldspillende døtre i keramik på væggene og de fire portrætbuster på køkkenbordet, der, uanset hvordan de står, kigger både mod hinanden og beskueren.

Det er Billedkunstrådet i Vordingborg Kommune, der står bag projekt »Kunsten flytter ind«, der blandt andet har haft til formål at skabe øget politisk forståelse for kunsten.

Søndag fra klokken 12 til 16 er det sidste chance, hvis man vil nå at opleve værkerne i de ni hjem ved selvsyn. Adresserne på kunstruten er: Klosternakken 11, Præstø. Lindevej 32, Præstø. Nørregade 18, Vordingborg. Kirketorvet 16, Vordingborg. Olsbjergvej 14, Nyråd. Irisvej 18, Stensved. Hjelmvej 5, Stege. Rødkildevej 28, Stege. Busenevej 1, Mandemarke.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk