6. august 2020
Henrik Pedersen og Vivi Schou foran køkkenet på Restaurant Babettes sidste åbningsdag. Foto: J.C. Borre Larsen
gallery icon

Se billedserie

Henrik Pedersen og Vivi Schou foran køkkenet på Restaurant Babettes sidste åbningsdag. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sidste aften: Babette-ejere fik drømme-afslutningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste aften: Babette-ejere fik drømme-afslutningen
Vordingborg - 15. december 2019 kl. 17:30
Af J.C. Borre Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vivi Schou og Henrik Pedersen stod lørdag aften ved indgangsdøren til Restaurant Babette i Vordingborg i henholdsvis forklæde og kokkedragt og tog imod gæsterne.

arrow Læs også: Babette er klar til de sidste åbningsdage

Det skete med muntre kommentarer og hjertelige krammere, som var det til en almindelig sammenkomst i et parcelhuskvarter, hvor naboerne og nogle af gutterne kom på besøg.

Over tusinde på venteliste

De godt 100 gæster, der fandt en bøjle til deres overtøj i garderoben, havde enten været heldige eller forudseende.

Siden Vivi Schou og Henrik Pedersen annoncerede, at 14. december 2019 ville blive sidste åbningsdag, har der været kamp om bordene.

- Vi har haft udsolgt i de seneste seks uger. 1112 har stået på venteliste. Det giver egentlig én lyst til at fortsætte, men vi kan ikke, sagde Henrik Pedersen, inden han glædestrålende udbrød »Hej med jer«, til et ægtepar, der trådte ind ad døren.

Beslutningen er truffet. Efter 30 år i en hård branche er det slut med at drive den anmelderroste og prisvindende toprestaurant, som har budt på mange store spiseoplevelser, og som har givet Vordingborg ubetalelig reklame.

En følelse af lykke

Vivi Schou og Henrik Pedersen trækker frivilligt stikket, mens legen er god.

Hun er 60 år, han 65. Ingen af dem lægger skjul på, at kroppen gør ondt, når de står ud af sengen.

Fremover skal kræfterne bruges på Babette Catering og på Café Oscar i Vordingborgs nordhavn.

- Jeg kommer til at savne det, men vi tuder ikke, sagde Vivi Schou.

- Jo, jeg gør, indskød Henrik Pedersen, inden Vivi atter tog ordet.

- Jeg er nærmest lykkelig. Jeg har drømt om, at det skulle være sådan en afslutning, afslørede hun med et smil

Bagved i køkkenet knoklede 15 ansatte for at få mad og vin klar til den store finale. Både nuværende og tidligere medarbejdere gav en hånd med.

- Vi har flere, som har ringet og spurgt om de ikke måtte give en hånd med i de sidste uger. Det er en fantastisk, sagde Vivi Schou.

Trofaste gæster

Efter at den sidste gæst var ankommet, greb Henrik Pedersen mikrofonen og holdt tale.

Her takkede han for opbakningen. Siden åbningen i 1991 har flere familier fejret både barnedåb, hvor den døbte senere har holdt konfirmations- og bryllupsfest på Babette.

- Tusinde tak for alle de år, I har bakket os op, lød det en bevæget Henrik Pedersen.

Han roste også personalet, tjenere, opvaskere og ikke mindst kokkene, som gennem tiderne har vundet flotte priser for deres evner til at trylle i køkkenet.

- Jeg er så stolt, betonede Henrik Pedersen.

Og så var det ellers tid til at få fyldt maverne med god mad og vin. Afskedsmenuen bød på otte retter. Et af højdepunkterne var pasta med hvid vintertrøffel fra Alba i Piemonte.

De sidste gæster forlod Babette over midnat.

Dermed er der sat punktum for et enestående kulinarisk eventyr på en bakketop i Vordingborg.

Babette holder afskedsreception tirsdag 17. december fra klokken 14-17

Se afslutningen af Henrik Pedersens takketale
arrow Kendt gourmetrestaurant lukker
31. oktober 2019 kl. 11:58 Opdateret: kl. 06:44
arrow Rygterne svirrer om kendt restaurant
15. juli 2019 kl. 06:00 Opdateret: kl. 09:46
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk