2. august 2021
Det er den sidste af to sektioner på afdeling S 4, der genåbner 1. september. Foto: Claus Vilhelmsen
Det er den sidste af to sektioner på afdeling S 4, der genåbner 1. september. Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sektion for særligt farlige patienter åbner igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sektion for særligt farlige patienter åbner igen
Vordingborg - 16. juli 2021 kl. 15:03
Af Claus Vilhelmsen

1. september. Det er den dato, hvor den nu lukkede sektion af afdeling S 4 på Oringe åbner igen.

Det er ikke en hvilken som helst afdeling på det psykiatriske hospital, der er tale om, men et sted, der har rummet nogle af de mest udadreagerende patienter, som ikke er frihedsberøvede, men kan gå frit rundt i Vordingborg.

De meget syge patienter på afdeling S 4 har hele tiden kunnet gå ud i byen og anskaffe sig alkohol og stoffer. Sammen med den medicin, de har fået på afdelingen, har det været en farlig cocktail. 32 voldsepisoder på afdelingen og 24 medarbejdere, der har sagt op over et års tid af frygt for patienterne, taler sit eget sprog.

Det hele kulminerede 1. juni sidste år, da afdelingen blev raseret og en 42-årig mand truede med at brænde det hele af. Politiet mødte op svært bevæbnede, og brandvæsenet var også talstærkt til stede. Men mange gange før var den gal, hvor afdelingen blev mere eller mindre ødelagt.

På første halvår af 2020 løb udgifterne efter hærværk på den splinternye afdeling op i 188.925 kr. 22. juni blev sektionen med de mest syge patienter lukket efter besøg af Arbejdstilsynet.

Misbrugsbehandling

Flere borgere i Vordingborg har tidligere offentligt luftet deres utryghed ved, at fulde og skæve patienter går frit rundt.

- Men borgerne kan føle sig trygge ved, at begge dele af S 4 vil være åbne igen fra 1.september, lover lægefaglig vicedirektør i Region Sjælland Søren Bredkjær.

- Hvad er forandret, så patienterne ikke længere vil være farlige for personale og folk i byen?

- De vil gennemgå intensiveret misbrugsbehandling, svarer Søren Bredkjær.

- Vil der blive tale om tvang, eller kan de stadig gå rundt i byen?

- Der bliver ingen tvang, siger Søren Bredkjær til sn.dk

Han tilføjer, at hvor der før var 23 pladser tilsammen på de to sektioner af de særlige pladser på S 4, bliver der i fremtiden kun 18. De øvrige pladser tilfalder almindelige psykiatriske patienter.

Påbud ophævet

For nylig blev et påbud fra Arbejdstilsynet ophævet på den del af Afdeling S 4, der stadig er åbent. Påbuddet blev indført i april og skyldtes mangler i læge- og sygeplejefaglige vurderinger, mangelfuld behandling, usystematisk og mangelfuld journalføring og manglende oplæring af medarbejdere.

Der blev ellers ansat en ny ledelse i november 2020 bestående af en ny læge og en ny afdelingssygeplejerske, der skulle få styr på afdelingen. Det må så antages at være lykkedes, nu da styrelsen har erklæret sig tilfreds.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk