26. marts 2019
Medlemmer fra en lang række sjællandske cykelklubber har gjort det årlige Præstø-cykelløb til en fast del af deres træningsprogram.
gallery icon

Se billedserie

Medlemmer fra en lang række sjællandske cykelklubber har gjort det årlige Præstø-cykelløb til en fast del af deres træningsprogram.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se video og billeder fra cykelløb med jubilæum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se video og billeder fra cykelløb med jubilæum
Vordingborg - 20. juni 2018 kl. 01:06
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med 361 deltagere kunne cykelløbet Tour De Præstø fejre sit 25-års jubilæum med markant flere deltagere end sidste år, og det var endda selvom en ellers vigtig målgruppe for løbet næsten helt manglede i startfeltet i år.

- Der er færre børnefamilier i år. Det er måske på grund af den kraftige blæst. Det bliver en udfordring ude på ruterne, så en del familier har nok besluttet at blive hjemme, forklarer formand for Præstø Cyklisten, Sonni Steffensen.

- Til gengæld ser vi ud til at have flere deltagere på den lange 60 kilometer rute i år. Det er altid den mest populære med omkring 200 deltagere, men i år har der nok være 250 alene på den rute, forklarer han.

Mange gengangere
Med en rute, der tager cykelrytterne af de naturskønne veje til Jungshoved og videre til Viemose, Kalvehave, Skovhuse og Lekkende tilbage mod Præstø, er det nemt at forstå, hvorfor det årlige cykelløb er blevet en fast tradition for mange. Gennem årene har der kun være få ændringer af ruterne, for det er et løb, der fungerer rigtig godt og som lokker cykelryttere fra mange klubber til området.

- Der kommer rigtig mange udefra som bruger det som træningsløb. Vi har mange gengangere, der kender ruten uden ad, forklarer formanden, der dog gjorde meget ud af at lægge vægt på hyggen og sammenholdet i sine taler, når holdene skulle sendes af sted.

- Præstø by night kan være en rigtig gyser, så i skal sørge for at være tilbage inden det bliver mørkt, lød det blandt andet til deltagerne, der skulle ud på 15 kilometer ruten.

Pensionister fik en tur
Selvom mange børnefamilier havde valgt at blive væk fra årets løb, var der stadig stor aldersspredning blandt deltagerne med både meget unge og en del ældre cyklister.

Særligt imponerede var det på 15 kilometer ruten, hvor Lars »Cykellars« Hansen tog en tur sammen med Hanne og Erik fra multicentret.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk