23. oktober 2019
Der etableres en ny gangbro syd for den eksisterende stationsbygning. Gangbroen skal gå hele vejen over banen i modsætning til i dag.Illustration: Banedanmark
gallery icon

Se billedserie

Der etableres en ny gangbro syd for den eksisterende stationsbygning. Gangbroen skal gå hele vejen over banen i modsætning til i dag.Illustration: Banedanmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se video: Sådan skal den nye station se ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se video: Sådan skal den nye station se ud
Vordingborg - 30. marts 2019 kl. 09:17
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De næste mange måneder vil man hverken kunne komme med tog syd eller nord på fra Vordingborg Station. Banedanmark har taget hul på et mange måneder langt sporarbejde, og stationsområdet i Vordingborg er en væsentlig del af det arbejde.

Når sporspærringen slutter 2. september vil Vordingborg nemlig have en helt ny station, oplyser Banedanmark.

Den markante stationsbygning kommer ikke i fremtiden til at være hjertet i stationsområdet. I stedet vil centrum være i det sydlige hjørne af Banegårdspladsen, hvor der i dag er cykelskurer.

Her etableres en ny gangbro, der skal erstatte den nuværende gangbro, der er bygget sammen med stationsbygningen.

Den eksisterende gangbro er slidt og har i mange år trængt til en udskiftning. Samtidig får man opfyldt et mangeårigt ønske om en gangbro, der kommer til at gå hele vejen over til den modsatte side af banen.

Den nye gangbro bliver bygget i et noget anderledes og langt simplere design. Hvor den nuværende gangbro har fungeret som ventesal med en række sæder på hver side, vil den nye bro hverken være overdækket eller have siddepladser. Ventende togpassagere eller afhentere må derfor fremover benytte læskurerne på perronerne, hvis de vil undgå regn og blæst.

Se video af en visualisering af den nye station:

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk