16. oktober 2021
En del arrangører tør ikke invitere til sankthans i år på grund af corona-reglerne for store forsamlinger, men det er stadig muligt at få sendt heksen af sted flere steder rundt om i lokalområdet. Foto: Thomas Olsen
En del arrangører tør ikke invitere til sankthans i år på grund af corona-reglerne for store forsamlinger, men det er stadig muligt at få sendt heksen af sted flere steder rundt om i lokalområdet. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se listen: Disse otte steder tændes der op for sankthansbålet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se listen: Disse otte steder tændes der op for sankthansbålet
Opdateret 22. juni 2021 kl. 16:57
Vordingborg - 22. juni 2021 kl. 13:58
Af Lars Christensen

Skiftende corona-restriktioner har fået mange arrangører til at opgive at planlægge et sankthansaften-arrangement i år. Det gælder blandt andet på Danmarks Borgcenter i Vordingborg, hvor man ellers tidligere år har samlet tusinder af tilskuer til bålet, der er blevet tændt midt ude i voldgraven. Med de gældende regler om, at publikum skal inddeles i sektioner med forskellige ind- og udgange, har man vurderet, at det blev for svært at gennemføre et arrangement i år.

Der er heller ikke meldt om nogen andre offentlige sankthans-arrangementer i Vordingborg By, men der er til gengæld rig lejlighed til at markere sankthansaften andre steder i kommunen. Herunder har vi samlet syv bud på, hvor man kan fejre sankthans i år.

1. På Præstø Strand

I Præstø bliver der bål for både store og små på stranden. Bålet for børn tændes klokken 18.30, mens de voksne kan nyde flammerne og havudsigten fra klokken 21.

2. Ved præstegården

I Nyråd er der sankthans ved Nyråd Præstegård. Arrangementet holdes ved foden af præstegårdshaven - på det store græsareal ved Bakkebøllestien. Det er Marianne Stark og Claus Lyngby Petersen, der lægger grund og bål til.

Båltalen holdes af Lars Augustesen klokken 21, hvorefter bålet tændes.

Der vil være kaffebod og kager, og der vil være mulighed for at købe øl og vand.

3. Tidligere borgmester holder tale

Tidligere borgmester Henrik Holmer (S) holder båltalen, når der skal fejres sankthansaften på Kalvehave Havn. Det sker klokken 19, hvor Turn A Round spiller i Café Den Gule Stald. Klokken 21.15 er der båltale. Klokken 22 er der igen musik med Turn A Round.

4. Politimand kendt fra tv

Man kan også tage til sankthansaften i Skibinge på pladsen bag gården Marendalshøj på Ronesbanke 128B, skråt over for kirken.

Arrangementet starter klokken 21 med en kort gudstjeneste ved bålet. Omkring klokken 21.30 er der bålafbrænding og båltale.

Årets båltaler er politimand og foredragsholder Vlado Lentz, der er blevet en kendt skikkelse på tv, hvor han har medvirket i Kanal 5's program Politijagt.

Man skal fremvise gyldigt corona-pas og medbringe stol eller tæppe, da man skal sidde ned.

5. Bål og naturløb med spejderne

Man kan også fejre sankthansaften hos KFUM-spejderne i Kastrup og Neder-Vindinge. Fra klokken 18:30 tænder spejderne bål, og der er også naturløb og goodiebags med materialer til en lille gør det selv-figur. Arrangementet finder sted ved spejderhytten på Sct. Clemensvej 41.

6. Børnebål og gratis snobrød

I Lundby Have starter man med børnebåltale og børnebål klokken 18, hvor der også vil være gratis snobrød til børnene. Klokken 20.00 afholdes båltalen af borgmester Mikael Smed (S) og efterfølgende tændes bålet. Der vil hele aftenen være salg af grillpølser og drikkevarer.

7. Mad og bål på stadion

I Stensved arrangerer Langebæk Alliancen sankthans på stadion. Her er der spisning fra klokken 18 og bålet tændes klokken 20.

8. Bål og indvielse af Bårsesøerne

I Bårse har man gennem de senere år arbejdet på at forvandle området ved Bårsesøerne til et rekreativt område med blandt andet madpakkehus og shelterne. Nu indvier man området samtidig med at man arrangerer sankthansbål.
Arrangementet starter klokken 19. Man kan få popcorn ved bålene ved shelterne og kaffe og kage i madpakkehuset. Borgmesterkandidat Karina Fromberg (V) holder båltalen omkring klokken 20, hvorefter bålet tændes.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk