15. december 2018
Tilrettelægger Pernille Kjær til højre stod for at lave »kig i posen«-interviews. Her fortæller Tina Furman om sit manglebræt til tøjrulning. For syv-otte år siden fik hendes far det vurderet i Tv2 Østs Mit kæreste eje til 5000 kroner. Efter farens død fortalte Lauritz.com, at det slet ikke var noget værd. Den vurdering bakkede »Guld i købstædernes« ekspert desværre op om. Brættet er nemlig en kopi, kunne han konstatere. Hverken håndtag eller underside er slidt nok til at være over 200 år gammelt, og træudskæringerne ser ud til at være limet på, forklarede han.  Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Tilrettelægger Pernille Kjær til højre stod for at lave »kig i posen«-interviews. Her fortæller Tina Furman om sit manglebræt til tøjrulning. For syv-otte år siden fik hendes far det vurderet i Tv2 Østs Mit kæreste eje til 5000 kroner. Efter farens død fortalte Lauritz.com, at det slet ikke var noget værd. Den vurdering bakkede »Guld i købstædernes« ekspert desværre op om. Brættet er nemlig en kopi, kunne han konstatere. Hverken håndtag eller underside er slidt nok til at være over 200 år gammelt, og træudskæringerne ser ud til at være limet på, forklarede han. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se foto-serie: DR besøg var guld værd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se foto-serie: DR besøg var guld værd
Vordingborg - 16. april 2018 kl. 22:55
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det motiv kender jeg særdeles godt efterhånden, lyder det storsmilende fra Sofie Østergaard, da Jørgen Freddi Hansen svinger sit maleri op på vurderingsbordet.

arrow Læs også: Guld i købstæderne besøger Vordingborg i aften

- Ja, der måtte komme et billede af Gåsetårnet her i dag, tilføjer vurderingsekspert Martin Hans Borg.

- Jeg har det fra en, jeg arbejdede sammen med på Bispebjerg Hospital. Jeg købte det for tre flasker rødvin, forklarer Jørgen Freddi Hansen, mens han gør sit bedste for ikke at kigge ind i kameraerne.

DR1 er midt i optagelserne til den nye sæson af »Guld i købstæderne«, da avisen besøger Danmarks Borgcenter lørdag eftermiddag, og det har bragt mange lokale historier frem i lyset.

- Det er et fantastisk motiv, der fortæller rigtig mange historier, forklarer Martin Hans Borg inden Sofie Østergaard som den nye vært på tv-programmet benytter lejligheden til at fortælle, hvad hun har lært efter en lille uges tid i det sydsjællandske.

Hun er helt ny i rollen som vært på programmet, og Vordingborg er første stop på turen rundt i landet.

- Så det er min allerførste dag med vurderinger. Det er helt fantastisk, hvad folk har liggende i gemmerne, forklarer værten til avisens reporter under en pause i optagelserne.

- Det er selvfølgelig altid sjovt, når en genstand kan blive solgt for rigtig meget, men jeg er egentlig mere interesseret i historierne bag, og dem har der virkelig været nogle helt fantastiske af, forklarer hun.

Tilbage ved vurderingsbordet er der dårlig nyt til Jørgen Freddi Hansen og makkeren Helle Nørlund Kristensen, der ellers har taget hele vejen fra Vanløse for at vise maleriet.

- Det er en grov ramme fra det tyvende århundrede, lærredet er groft og det ser ud til at være malet af en ukendt, selvudlært kunstner. Prisen vil nok ligge omkring 100-200 kroner, lyder vurderingen.

- Men vi havde heller ikke regnet med noget stort. Vi tænkte bare, at det kunne være hyggeligt at tage med, når det nu var i Vordingborg, understreger Jørgen Freddi Hansen.

Vordingborg-optagelserne bliver til to udsendelser, der er programsat til 20. og 27. juni.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk