6. maj 2021
Der blev brugt tre betonpumper med en rækkevidde på 63 meter for at pumpe betonen fra lastbilerne til udstødningsstedet i brodrageren. Foto: Vejdirektoratet
gallery icon

Se billedserie

Der blev brugt tre betonpumper med en rækkevidde på 63 meter for at pumpe betonen fra lastbilerne til udstødningsstedet i brodrageren. Foto: Vejdirektoratet
Foto: Foto: Vejdirektoratet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se de flotte fotos: Bundpladen til det første brofag på Storstrømsbroen er støbt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se de flotte fotos: Bundpladen til det første brofag på Storstrømsbroen er støbt
Opdateret 29. april 2021 kl. 11:08
Vordingborg - 29. april 2021 kl. 09:08
Af Nina Lise

Bundpladen til brodrageren i det første brofag til den nye Storstrømsbro er støbt. Det krævede omkring 540 kubikmeter beton, 90 betonlastbiler, og varede 17 og en halv time fra klokken syv om morgenen til 00.30.

Arbejdet foregik på Falstersiden, hvor de to første brofag bygges og støbes på stedet.

- Støbningen er blevet forberedt omhyggeligt gennem et par måneder, så det er med stor tilfredshed, at vi har fået taget det første skridt mod at få de to første brofag støbt færdig, siger projektchef Niels Gottlieb fra Vejdirektoratet.

Når bundpladerne i begge brofag er støbt, går entreprenørens mandskab i gang med forberedelserne til at støbe siderne i brodrageren. Det arbejde vil stå på henover de næste par måneder.

Betonen producerede entreprenøren på sit betonblandeværk på byggepladsen på Masnedø. Herfra blev den transporteret med lastbiler til Falster.

Støbningens omfang krævede tre betonpumper samt yderligere en i reserve. Betonpumperne har en rækkevidde på op til 63 meter.

Efter støbningen skal betonen hærde, og efter 28 døgn har den sin fulde styrke. Herefter kan næste støbning forberedes- det bliver støbning af brodragerens sider. Tilsidst støbes brodækket.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk