12. juli 2020
6-årige Daline Hansen hjælper sin mor, Carina Hansen, med at plante rødgrenet kornel i Jungshoveds nye folkepark. En park, som Carina Hansen selv har været med til at planlægge som frivillig i arbejdsgruppen. Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

6-årige Daline Hansen hjælper sin mor, Carina Hansen, med at plante rødgrenet kornel i Jungshoveds nye folkepark. En park, som Carina Hansen selv har været med til at planlægge som frivillig i arbejdsgruppen. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Ny folkepark tager form

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Ny folkepark tager form
Vordingborg - 04. maj 2020 kl. 05:50
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forvandlingen fra fodboldbane til blomstrende folkepark er snart komplet, men den store folkefest må vente. Det varer ikke længe, før man ikke kan se, at græsplænen bag Jungshoved Gl. Skole har været brugt til fodboldbaner.

Arbejdet med at forvandle grønsværen til en blomstrende folkepark er gået overraskende hurtigt.

Der er anlagt grusstier, plantet æbletræer, gravet ud til et vandhul og samlet jord til en bakke, der skal fungerer både som amfiteater og kælkebakke.

Senest har lokale ildsjæle plantet hundredvis af små buske. 150 styks rødgrenet kornel, 100 slåen og 100 hvidtjørn skal nu være med til at bryde den store græsplæne op og understrege Jungshoveds omdømme som den blomstrende halvø.

- Det er fantastisk at se, hvad man kan få ud af to ubrugte fodboldbaner, griner Jørgen B. Svendsen, næstformand for Jungshoved Lokalråd, der har stået i spidsen for halvøens store byfornyelsesprojekt i samarbejde med Vordingborg Kommune.

Byfornyelsesprojektet blev skudt i gang tilbage i efteråret 2018, hvor staten gav to millioner kroner i støtte.

Siden da har en lang række frivillige arbejdet med forskellige delprojekter rundt om på Jungshoved med den nye folkepark som hovedprojekt.

Det var egentlig planen, at alt skulle stå klar til den store indvielsesfest, der var planlagt til 6.-7. juni, men de lokale ildsjæle har været nødt til at udsætte den fest på grund af coronakrisen.

- Vi vil gerne stadig markere projektet 6. juni, men det bliver med et kort og beskedent arrangement primært for projektdeltagere og frivillige, forklarer næstformanden.

Jørgen B. Svendsen understreger, at det store planlagte weekend-arrangement stadig skal afholdes. Man har dog i første omgang valgt at udskyde festen til 12.-13. september.

Med udskydelsen er det nu også muligt for de lokale ildsjæle at nå i mål med nogle af de delprojekter, som coronakrisen har forsinket. Det er primært gavlmaleriet på den gamle købmandsgård, der har været ramt af krisen.

- Projektgruppen har ikke kunnet mødes, men det ser ud til, at de har fundet en løsning nu, så projektet kan komme tilbage på skinner, forklarer Jørgen B. Svendsen.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk