26. september 2021
Sisse Fog Odgaard mener, at vi skal blive bedre til at tale højt om det, der mislykkes for os. I hendes kunstværk har hun samlet folks mislykkede strikkeprojekter for at vise, at selv de kan blive en del af noget stort.   Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Sisse Fog Odgaard mener, at vi skal blive bedre til at tale højt om det, der mislykkes for os. I hendes kunstværk har hun samlet folks mislykkede strikkeprojekter for at vise, at selv de kan blive en del af noget stort. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Mislykket strikketøj er blevet samlet til stort kunstværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Mislykket strikketøj er blevet samlet til stort kunstværk
Opdateret 05. august 2021 kl. 18:35
Vordingborg - 05. august 2021 kl. 18:30
Af Lars Christensen

- Man skal tale højt om sine fiaskoer, for selv når noget fejler, så kan det godt i sidste ende blive til noget stort.

Det er i hvert fald det budskab, som Sisse Fog Odgaard gerne vil ud med. Hun er kunstneren bag det omkring 40 meter lange kunstværk »Kuldsejlinger«, der i disse dage kan opleves ved Masnedøfortet i forbindelse med sommerudstillingen på fortet.

Med hjælp fra 50 garnforretninger rundt om i landet lykkedes det Sisse at samle over 2000 stykker ufærdigt strik ind. Strikkeprojekter, der aldrig er blevet færdiggjort, fordi folk af den ene eller anden grund har givet op undervejs.

- Jeg havde selv en ufærdig lyseblå bluse liggende, og det var den, der gav mig idéen, forklarer Sisse Fog Odgaard, der oprindeligt er fra Præstø, men som i dag bor i udkanten af Hillerød.

- Jeg tænkte, der måtte være andre end mig, der havde sådan noget kuldsejlet strikketøj liggende, og så begyndte jeg at spekulere over, hvad det kunne blive til, hvis man samlede det. I første omgang tænkte jeg, at det skulle være en optimistjolle, fordi det var så pessimistisk og trist, at det ikke blev til noget. Men så var der en ven, jeg talte med, der foreslog, at det skulle være en redningsflåde. For vi skal jo redde vores mislykninger, og så tænke jeg, at selvfølgelig skulle det da det, fortæller kunstneren, der dog ikke var forberedt på, hvor meget strikketøj, der rent faktisk ville blive doneret.

- Det har været ret overvældende, og der er også rigtig godt strikkearbejde imellem, forklarer Sisse Fog Odgaard, der anslår, at hun har fået brugt omkring 90 procent af de tilsendte kuldsejlinger.

- Men jeg bliver ved med at få forespørgsler. Så sent som i dag var der en af, der spurgte mig, om jeg stadig samlede ind, fordi hun havde noget liggende, forklarer kunstneren.

Kunstværket består af seks udtjente redningsflåder fra Viking i Esbjerg, seks udtjente faldskærme og massevis af doneret strik, der er blevet syet sammen, så installationen ligger som et morset SOS i form af tre prikker, tre streger og tre prikker. Det er ikke altid, at Sisse Fog Odgaard har alle delene med, når hun er af sted på udstilling, men på Masnedø kan man opleve kunstværket i sin helhed.

Man kan endda også være med i det næste store projekt, som hun har under opsejling.

Projektet hedder »10.000 skygger«, og det er et såkaldt crowd-knitting projekt, hvor alle kan være med til at strikke en kugle efter en fælles opskrift, som man kan finde på kunstnerens hjemmeside på www.sissefogodgaard.dk.

- Jeg har inviteret folk til at være med til at strikke 10.000 kugler. De første 4000 er allerede strikket, og vi fortsætter resten af året, så man kan sagtens nå at være med, fortæller kunstneren, der holder en strikkeworkshop på Masnedøfortet, Fortvej 8, lørdag 7. august fra klokken 14-17. Man kan dog også sagtens strikke hjemmefra og sende det færdige resultat til kunstneren.

- Jeg råder folk til at gå sammen i små grupper og lave 100 kugler i fællesskab, for så har man lavet 1 procent af kunstværket. Det er jo også ret sjovt at kunne sige, fortæller kunstneren.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk