16. maj 2021
Med hjælp fra en trone, et skakbræt og mannequiner fortalte skuespiller Viola Ellehammer Dasseville om magtforholdene i middelalderen.Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Med hjælp fra en trone, et skakbræt og mannequiner fortalte skuespiller Viola Ellehammer Dasseville om magtforholdene i middelalderen.Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Middelalderen vækkes til live med liveshow

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Middelalderen vækkes til live med liveshow
Vordingborg - 16. april 2019 kl. 09:13
Af Lars Christensen

Magtstrukturerne i middelalderen var meget som et skakspil. Øverst i hieraktiet er kongen, men det er også den brik, der kan rykke sig mindst. På samme måde var middelalderens konger bundet op på alliancer og aftaler, så de i sidste ende ikke var meget mere end kransekagefigurer.

Sådan lyder en del af fortællingen, når besøgende på Danmarks Borgcenter i disse dage ankommer til museet. Her bliver man mødt af en skuespiller, der giver en levende introduktion til middelalderen, før de besøgende sendes ud på opdagelse i den historiske udstilling og på borgterrænet.

De helt nye live introshows er resultatet af et samarbejde mellem Danmarks Borgcenter og egnsteatre Cantabile 2, hvor teatret stiller med en skuespiller, der her i påskeferien vil byde besøgende velkommen hver halve time. Ved hjælp af en trone, et skakbræt og udklædte mannequindukker bliver de ofte komplicerede magtforhold mellem konger, gejstligheden og de adelige forklaret på en måde, så både børn og voksne kan være med, og samtidig får man også på dramatisk vis fortalt historien om Guldgåsen samt Dannebrogs fald fra himlen.

Blandt den lille håndfuld skuespillere, der skal bringe historien til live, er Viola Ellehammer Dasseville.

- Vi har været på en fælles workshop, hvor vi har øvet fortællingen. Den er den samme historie alle dagene, men vi har heldigvis fået meget albueplads til at kunne gøre den vores egen fortælling, forklarer hun.

De nye liveshows kan opleves hver dag frem til 22. april. Herefter vil der være liveshows i weekender og helligdage resten af sæsonen. I højsæsonen fra 1. juli til 11. august vil der dog også være shows alle dagene.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk