21. november 2019
Transportminister Benny Engelbrecht (S), med borgmestrene John Brædder og Mikael Smed bag sig, glædede sig over, hvor hurtigt bro-byggeriet skrider frem. Her står de i hallen, hvor fundamenterne på mellem 3000 og 6000 tons skal støbes. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Transportminister Benny Engelbrecht (S), med borgmestrene John Brædder og Mikael Smed bag sig, glædede sig over, hvor hurtigt bro-byggeriet skrider frem. Her står de i hallen, hvor fundamenterne på mellem 3000 og 6000 tons skal støbes. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Her skal den nye storstrømsbro bygges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Her skal den nye storstrømsbro bygges
Vordingborg - 01. august 2019 kl. 20:03
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er nu for alvor ved at komme gang i det store broprojekt bag Danmarks tredjestørste bro. Torsdag blev Storstrømsbro-byggepladsen på Masnedø for første gang vist frem for pressen, da den nye transportminister, Benny Engelbrecht (S), besøgte Masnedø.

Socialdemokraten er ny i rollen som minister, men hans involvering i storstrømsbro-projektet er langt fra ny. Han var nemlig som formand for Folketingets transportudvalg med til at besigtige den gamle storstrømsbro tilbage i 2012. En besigtigelse, der var afgørende for, at man landede aftalen om en ny bro det efterfølgende år.

- Jeg husker tydeligt vores besøg på broen. Det var mildt sagt skræmmende at se, hvor elendig stand den var i, fortæller ministeren.

- Derfor er det også en stor fornøjelse at være tilbage på transportområdet, hvor jeg nu som minister kan se med egne øjne, at det var den helt rigtige beslutning, vi fik taget dengang, forklarer han.

- Broprojektet er jo godt for lokalområdet, men det er også godt for den danske infrastruktur. Vi får mulighed for at få langt mere af godstrafikken over på togene, så vi kan understøtte den grønne omstilling, og vi får taget noget af spidsbelastningen på motorvejene. Både den Fynske Motorvej og Trekantsområdet er voldsomt belastet af lastbiltrafikken. Det vil give mere luft på vejene, når vi får den nye storstrømsbro og femern-forbindelsen, forklarer ministeren.

Den nye storstrømsbro bliver med sine cirka fire kilometer Danmarks tredjestørste bro. Det enorme broprojekt er allerede skudt i gang med indledende arbejder på Nordfalster. På Masnedø er de første haller til støbningen af brofundamenter og forberedelse af jernarmering allerede skudt op, og flere haller er på vej. I alt skal der opføres fire haller, og man er nu gået i gang med fundamentet til den største af dem. En hele 305 meter lang hal, hvor de 73 meter lange brodæk skal støbes.

Støbningen af de første fundamenter på byggepladsen forventes at gå i gang til november. Støbningen af brodækkene går først i gang midt i det nye år.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk