22. november 2017
Alt fra måden at stå på til grebet om disken, svinget og højden blev gennemgået ved lørdagens introduktion,  hvor både unge og ældre deltog side om side. Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Alt fra måden at stå på til grebet om disken, svinget og højden blev gennemgået ved lørdagens introduktion, hvor både unge og ældre deltog side om side. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Den hemmelige golfbane skal frem i lyset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Den hemmelige golfbane skal frem i lyset
Vordingborg - 19. april 2017 kl. 12:20
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Man skal helt til Marielyst på Falster eller nordpå til Sorø for at finde en lignende bane. Ja, faktisk er banen i Fanefjord Bypark meget speciel, fordi det er helt gratis at bruge den. Der er bare lige et problem - eller rettere to.

- For det første ved folk ikke, hvad discgolf er, og for det andet er der næsten ingen på Møn, der ved hvor Fanefjord Bypark ligger. Den var her jo ikke for bare 10 år siden. Så er det svært at få folk til at bruge banen, erkender Asbjørn Hauberg.

Selvom han i dag bor inde i København, har han på egen hånd fået etableret discgolf-banen i det kuperede naturområde bag Fanefjordhallen, få hundrede meter fra sit barndomshjem.

- Det kan appellere til dem, der måske ikke er så vilde med fodbold og håndbold og de andre typiske holdsport, hvor der kan være meget pres på. Hvis du ikke kan levere, så bliver du grinet af. Fordi discgolf er så ukendt, starter alle mere eller mindre på nul, og man kan lynhurtigt lære det, forklarer initiativtageren, der blandt andet har introduceret sportsgrenen til eleverne på den nærliggende skole. Også elever fra Stege har været på cykeltur til Fanefjord for at prøve banen.

Selvom der hverken er køller eller små hvide bolde med i spillet, giver det god mening at kalde sportsgrenen for discgolf. Langt de fleste af grundprincipperne er nemlig identiske med golf. Her spilles bare med farverige frisbee'er i stedet og de små huller i græsset er skiftet ud med metal-kurve, som man skal nå frem til med færrest mulige kast.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk