11. juli 2020
204 studenter fra HF og STX er nu sendt videre ud i verden. Her kastes de mange studenterhuer op i luften for at signalere friheden. Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

204 studenter fra HF og STX er nu sendt videre ud i verden. Her kastes de mange studenterhuer op i luften for at signalere friheden. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder fra translokationen: Det perfekte liv kan være mange ting

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder fra translokationen: Det perfekte liv kan være mange ting
Vordingborg - 28. juni 2019 kl. 23:21
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da konstitueret rektor Mette Abildgaard for første gang stod på talerstolen foran de nye studenter på Vordingborg Gymnasium blev det til en snak om det perfekte liv.

- I dagens samfund er der meget fokus på unge og de store krav, som I er med til at stille til jer selv. Skolens studievejledere oplever en del elever, som stiller store krav til skolearbejdet og knokler derudad i et meget højt tempo, fortalte den konstituerede rektor i sin taledebut.

- Noget af det handler om at være perfekt og levere toppræstationer hver gang. Men det ender desværre nogle gange med at gøre alt for ondt i sjælen og give stresssymptomer, forklarede hun og tilføjede, at hun i samtaler med forældrene har kunnet konstatere, at de høje krav oftest kommer fra eleverne selv.

- Desværre er karakterkravene på de videregående uddannelser eksploderet de seneste år, og det ved I jo godt. Der er ikke nogen let løsning på de stigende karakterkrav og unges trivsel, lød det fra Mette Abildgaard.

- Det kan derfor undre mig, at undervisnings- og forskningsministerne i foråret kom med et forslag om indførelsen af karakteren 12+ for den helt unikke præstation. Dermed endnu en karakter at stræbe efter i forsøget på at være perfekt, tilføjede hun.

- Men det perfekte liv kan leves på et utal af forskellige måder. Det vigtige er, at det er perfekt for den enkelte, og at I ikke absolut måler jer med kammerater, søskende eller forældre. I skal hvile i jer selv og synes, at I er i gang med at danne det perfekte liv ud fra jeres egne individuelle perfekte valg, lød rådet til de nye studenter.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk