7. marts 2021
204 studenter fra HF og STX er nu sendt videre ud i verden. Her kastes de mange studenterhuer op i luften for at signalere friheden. Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

204 studenter fra HF og STX er nu sendt videre ud i verden. Her kastes de mange studenterhuer op i luften for at signalere friheden. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder fra translokationen: Det perfekte liv kan være mange ting

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder fra translokationen: Det perfekte liv kan være mange ting
Vordingborg - 28. juni 2019 kl. 23:21
Af Lars Christensen

Da konstitueret rektor Mette Abildgaard for første gang stod på talerstolen foran de nye studenter på Vordingborg Gymnasium blev det til en snak om det perfekte liv.

- I dagens samfund er der meget fokus på unge og de store krav, som I er med til at stille til jer selv. Skolens studievejledere oplever en del elever, som stiller store krav til skolearbejdet og knokler derudad i et meget højt tempo, fortalte den konstituerede rektor i sin taledebut.

- Noget af det handler om at være perfekt og levere toppræstationer hver gang. Men det ender desværre nogle gange med at gøre alt for ondt i sjælen og give stresssymptomer, forklarede hun og tilføjede, at hun i samtaler med forældrene har kunnet konstatere, at de høje krav oftest kommer fra eleverne selv.

- Desværre er karakterkravene på de videregående uddannelser eksploderet de seneste år, og det ved I jo godt. Der er ikke nogen let løsning på de stigende karakterkrav og unges trivsel, lød det fra Mette Abildgaard.

- Det kan derfor undre mig, at undervisnings- og forskningsministerne i foråret kom med et forslag om indførelsen af karakteren 12+ for den helt unikke præstation. Dermed endnu en karakter at stræbe efter i forsøget på at være perfekt, tilføjede hun.

- Men det perfekte liv kan leves på et utal af forskellige måder. Det vigtige er, at det er perfekt for den enkelte, og at I ikke absolut måler jer med kammerater, søskende eller forældre. I skal hvile i jer selv og synes, at I er i gang med at danne det perfekte liv ud fra jeres egne individuelle perfekte valg, lød rådet til de nye studenter.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk