22. marts 2019
Steges historie kom til live i en særdeles farverig omvandrende teaterforestilling med elever fra Teaterhøjskolen Rødkilde.Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Steges historie kom til live i en særdeles farverig omvandrende teaterforestilling med elever fra Teaterhøjskolen Rødkilde.Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder fra spillet om Stege

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder fra spillet om Stege
Vordingborg - 18. juni 2018 kl. 01:07
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En særdeles farverig og ikke altid lige historisk korrekt fortælling. Det var, hvad 30 elever fra Teaterhøjskolen Rødkilde i weekenden bød på midt i Steges gader.

Den omvandrende teaterforestilling tog sin start ved Mølleporten ved Møns Museum, hvor kongens udsendte kunne bekendtgøre, at Stege var blevet en købstad.

Fra første færd var konflikten mellem rig og fattig tydelig, som kongens udsendte også selv pointerede i sin tale til det fremmødte publikum, da han præsenterede de nye regler for told og skat, som der fulgte med købstads-udnævnelsen.

- Med andre ord, for alle jer dernede, der ikke fatter en skid. Dem der bestemmer nu kommer til at bestemme mere. De rige bliver rigere, og de fattigere bliver fattigere.

Teaterforestillingen fortsatte gennem Steges gader til Storetorv, hvor der var gøgl og offentlig afstraffelse af en tyv på programmet.

Derfra gik turen til kirken, hvor de gejstlige gjorde meget for at sælge afladsbreve til syndsforladelse.

Og der var brug for meget syndsforladelse, efter at Kasper, Jesper og Jonathan fra Den Lyseråde Fuldmåne præsenterede deres kvinder.

Derfra gik turen videre til hekseafbrænding på Storegade,

Efter at have futtet to uskyldige kvinder af, havde pøblen fået blod på tanden, så de vendte sig mod rigmanden Anders Bille. Teaterturen sluttede nede ved vandet, hvor forsamlingen skulle forestille sig den prægtige Stegeborg foran sig med alle dens rigdomme.

Med komiske lydeffekter og en smule fyrværkeri, efterlignede man det oprør, der i 1534 førte til, at Stegeborg sprang i luften.

I alt var 30 elever fra Teaterhøjskolen Rødkilde med i forestillingen »Spillet om Stege«.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk