13. juli 2020
Jeppe Røpke og Nikolaj Graaberg har i den seneste uges tid haft travlt med at forvandle træstammer til skulpturer, der skal udsmykke den nye folkepark på Jungshoved. Foto: J.C. Borre Larsen
gallery icon

Se billedserie

Jeppe Røpke og Nikolaj Graaberg har i den seneste uges tid haft travlt med at forvandle træstammer til skulpturer, der skal udsmykke den nye folkepark på Jungshoved. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se alle billederne: Trædyrene flytter ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se alle billederne: Trædyrene flytter ind
Vordingborg - 15. maj 2020 kl. 08:39
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En løvfrø og en sæl skal slænge sig ved vandhullet, bien skal summe ved bedet med de vilde blomster, mens ræven og haren skal holde udkig efter hinanden i krattet.

Der er tænkt nøje over placeringen af den flok trædyr, der nu flytter ind i den nye folkepark på Jungshoved.

I løbet af den seneste uges tid har to træskærere skabt ti træfigurer til den nye park, otte store og to små, og hverken placering eller motiv er tilfældigt.

- Det har skulle være dyr med en lokal tilknytning, så vi fik 12 forskellige motiver at arbejde med, forklarer Jeppe Røpke.

- Det ville jo lidt mærkeligt, hvis der stod en bjørn eller en elg, tilføjer vennen Nikolaj Graaberg.

Som en del af det statsstøttede byfornyelsesprojekt på Jungshoved er de gamle fodboldbaner ved at blive indrettet til en ny park med blandt andet blomsterbede, stier, kælkebakke og en samlingsplads.

I samme forbindelse blev Jeppe Røpke hyret til at lave træskulpturene. Han har arbejdet med træskulpturer i seks år og har sit eget firma ved Horsens, men han rejser Danmark rundt for at lave træskulpturer.

Han får på Jungshoved hjælp af vennen Nikolaj Graaberg, der har firma i Askeby og har arbejdet med træskulpturer i otte år.

Under arbejdet i folkeparken har duoen et par gange måtte ændre i planerne. For eksempel endte den figur, der skulle have været ræven, med at blive til en hare, da der ikke var nok træ til en ræv.

- Der kan hurtigt forsvinde to til ti centimeter af træets tykkelse, når først du kommer i gang. Det er altid træet, der bestemmer, lyder det fra Jeppe Røpke.

Duoen håber, at projektet på Jungshoved kan inspirere kommunen til i højere grad at tænke på træskulpturer, når de fælder træer.

- Vi ser så mange steder, hvor man bare skærer træet helt ned, så der kun står en stub tilbage. Hvorfor ikke prøve at udnytte naturen lidt bedre og lave noget, der kan skabe smil og glæde hos forbipasserende, siger Nikolaj Graaberg.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk