4. december 2020
Den britiske cellist Natalie Clein var dybt beæret over at optræde i så naturskønne rammer. Hun lagde ud med et af Bachs mest berømte værker. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Den britiske cellist Natalie Clein var dybt beæret over at optræde i så naturskønne rammer. Hun lagde ud med et af Bachs mest berømte værker. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se alle billederne: Skoven blev koncertsal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se alle billederne: Skoven blev koncertsal
Vordingborg - 01. august 2020 kl. 16:12
Af Lars Christensen

Godsejer August Hage kunne ikke have drømt om bedre vejr, da han fredag aften bød de besøgende velkommen inde midt i skoven.

Solens stråler kæmpede sig gennem trækronerne og gav små lyse pletter rundt om i de grønne landskab.

I årtier har skoven ved Kragevig genlydt af klassisk musik i forbindelse med den årlige kammermusikfestival, men normalt er det den gamle husflidsskole, der danner rammer om musikken. På grund af corona-restriktionerne måtte de mange musikelskere ikke klemmes ind i den lille, intime husflidsskole i år, men godsejeren var hurtig til at finde på en noget usædvanlig nødløsning, så der også i år kunne spilles klassisk ved Kragevig.

Løsningen blev en skovkoncert i det, som godsejeren kalder naturens eget amfiteater.

Sammen med kunstneren Rune Bosse har han fået indrettet et fredfyldt lille hjørne af skoven, hvor flere af koncertgæsterne måtte tage sig til takke med pladser nummeret »svært tilgængelig skovbund«.

Koncertgæsterne tog dog turene op og ned ad det kuperede skovlandskab med stor iver, for de kunne godt fornemme, at de skulle opleve noget helt særligt midt i skovens dybe, stille ro.

Og musikerne var meget benovede over at skulle optræde i så uvante rammer.

- Det er et helt utroligt sted. Jeg har aldrig spillet et sted, der minder om det her. Jeg vil aldrig glemme den her dag, fortalte den engelske cellist Natalie Clein, der åbnede skovkoncerten.

Hun var egentlig årets kunstneriske leder og havde planlagt en hel uges program for kammermusikfestivalen, men koncertgæsterne måtte altså nøjes med en lille smagsprøve på programmet.

Natalie Clein blev efterfulgt af den lokale violinist Adam Koch Christensen, der optrådte med en række værker af komponisten Bent Sørensen sammen med Nicholas Algot Swensen på bratsch og Jonathan Algot Swensen på cello.

De fik efterfølgende selskab af Anna Agafia Egholm på violin, og sammen optrådte de med Debussys strygekvartet

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk