4. august 2021
Lis Svane og barnebarnet Edward Svane Nielsen finder blandt andet skorpiontæger i vandhullet på Avnø. Lis Svane er glad for at kunne give interessen for det naturskønne Avnø videre til sit barnebarn. Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Lis Svane og barnebarnet Edward Svane Nielsen finder blandt andet skorpiontæger i vandhullet på Avnø. Lis Svane er glad for at kunne give interessen for det naturskønne Avnø videre til sit barnebarn. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se alle billederne: Et mylder af liv venter under overfladen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se alle billederne: Et mylder af liv venter under overfladen
Vordingborg - 22. juli 2021 kl. 17:55
Af Lars Christensen

Plop, lyder det, da fangsten fra nettet ryger ned i den lille hvide spand. Et mylder af liv kommer til syne. Både de helt små væsner og de lidt større. Det er dog især en bestemt fangst, som løber med alt opmærksomheden denne torsdag formiddag ved vandhullet på Avnø.

En særdeles livlig grøn frø forsøger forgæves at springe op af spanden, men der er for langt op til toppen, så den falder blot ned i bunden igen.

7-årige Felix Hansen, og 7-årige Valdemar Christensen synes begge, at det slimede væsen skal gemmes, men det er forældrene ikke just enige i.

De to familier fra Høng og Fuglebjerg er taget på tur sammen til Avnø Naturcenter, hvor naturvejlederen stod klar med udlån af net, spande og lister med spændende dyr, der kan findes rundt om i naturen på halvøen.

- Det er første gang, at vi er her, og de går virkelig meget op i det, fortæller Anita Hansen, mor til Felix og Bjørk.

- Vi snakkede om, at der ikke altid behøver at ske en masse, så vi blev enige om at tage en tur herud. Børnene synes, det er fantastisk at komme ud og være i naturen, tilføjer hun.

På den modsatte side af vandhullet er 7-årige Edward Svane Nielsen også godt i gang med at udforske vandet med sit net under kyndig vejledning fra Lis Svane.

- Jeg er født og opvokset på Svinø, så jeg har en naturlig interesse for området her, og det er skønt at kunne give det videre til mine børnebørn, fortæller Lis Svane, der har besøgt naturcentret i mange år og jævnligt deltager i de arrangementer, som naturvejlederne står bag.

- Det er bare med at bakke op, når der sker noget, fortæller bedstemoderen.

Barnebarn og bedstemor var også forbi naturcentret i sidste uge, hvor det var livet langs stranden, der blev undersøgt.

- Vi fandt en lille vandmand, en lillebitte krabbe og en lille fisk, fortæller Edward, mens han entusiastisk roder gennem vandet med sit net.

Avnø Naturcenter forsætter med sommerferieaktiviteterne alle tirsdag og torsdag frem til og med tirsdag 3. august.

Tirsdage kigger man på havets hemmeligheder og undersøger dyrelivet i Avnø Fjord. Torsdage undersøger man Avnøs mange dyr og planter som en del af kampagnen 99 arter, hvor man skal lede efter så mange spændende arter, som man kan.

Aktiviteterne finder sted fra klokken 10 til 13. Det koster 20 kroner for børn og 30 kroner for voksne. Børn skal være i følgeskab med voksne, og i modsætning til sidste år, så er der ikke nødvendigt med tilmelding i år.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk