2. december 2020
Festugen som vi kender den. Godt 12.000 trodsede metrologernes spådomme om regnvejr, da Anne Linnet satte den 29. udgave af Vordingborg Festuge i gang. Foto: Hans Kristensen
Festugen som vi kender den. Godt 12.000 trodsede metrologernes spådomme om regnvejr, da Anne Linnet satte den 29. udgave af Vordingborg Festuge i gang. Foto: Hans Kristensen
Foto: Picasa 2.7
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SKAT nægter borgerne indsigt i festuges skattesag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKAT nægter borgerne indsigt i festuges skattesag
Vordingborg - 01. august 2020 kl. 06:00
Af Claus Vilhelmsen

Hvert år siden 1980 minus coronaåret i år har der været spillet, festet, drukket og skrålet til Festugen i Vordingborg. Entréen er gratis, og musikken betales af øl, vand og mad samt sponsorater.

Men hvad mange ikke er klar over er, at skatteborgene selv er med til at betale gildet via et årligt tilskud fra kommunen på ca. en halv million kroner. Det bliver til ganske mange penge.

Siden 2015 har der svævet en politianmeldelse og en anmeldelse til SKAT over den gamle Festugekomité, og i 2017 blev komitéens momsfritagelse sløjfet.

Det førte til, at Festugekomitéen nedlagde sit hverv fra den ene dag til den anden, og Festugen er siden blevet varetaget først af Vordingborg Idrætsforening og siden af en helt ny komité.

Skattesagen mod den gamle Festugekomité er imidlertid ikke slut. Skattestyrelsen skal både finde ud af, hvad den vil stille op med, at Festugen ikke har betalt moms gennem alle årene og dels, at det reviderede regnskab tilsyneladende er mangelfuldt.

Sjællandske vil gerne se, hvad Skattestyrelsen har brugt fire-fem år til, men det nægter styrelsen til trods for, at skatteborgerne betaler år efter år. Skatteankestyrelsen nægter også, og Ombudsmanden mener ikke at kunne gøre noget.

Læs side meget mere i Sjællandske lørdag

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk