29. marts 2020
Vil tale Lindholm. SF'ern Flemming Bonne, der er partiets kommunalordfører, mener, at Lindholm-centret bør sikres en decentral placering og ikke som nu, hvor en lukning vil flytte aktiviteterne til Lyngby. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Vil tale Lindholm. SF'ern Flemming Bonne, der er partiets kommunalordfører, mener, at Lindholm-centret bør sikres en decentral placering og ikke som nu, hvor en lukning vil flytte aktiviteterne til Lyngby. Pressefoto
Foto: Henrik Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SF vil også tale om Lindholm med minister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF vil også tale om Lindholm med minister
Vordingborg - 04. maj 2010 kl. 08:00
Af Jonathan Lilmoës
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Knap er en uge gået fra den offentlige spørgetime, før venstres videnskabsminister, Charlotte Sahl-Madsen, endnu engang bliver hevet i ærmet af oppositionen i sagen om den varslede lukning af forskningscentret på øen Lindholm.
arrow Læs også: DTU Lindholm kan reddes fra politisk side

Hvor det i onsdags i Folketingssalen var socialdemokraten - og næstvedborgeren - Magnus Heunicke, der ville have svar og garantier, er det nu SF, der vil have Sahl-Madsen til at forholde sig til problemstillingen, der i værste fald vil betyde, at Vordingborg og omkringliggende kommuner mister godt 80 ressourcestærke familier. På vegne af partiet, går universitetsordfører, Jonas Dahl, og kommunalordfører, Flemming Bonne til stålet og kalder ministeren i samråd.

- Det lyder så flot, når Venstre siger, at de vil sikre flere statsarbejdspladser til udkantskommunerne. De kan derfor passende starte med at sikre, at forskningsenheden på Lindholm forbliver i en decentral placering, mener Flemming Bonne, der privat bor i regionen - i Nakskov.

Det kan godt blive en svær opgave, at få centret til at blive på øen i Stege Bugt. Videnskabsministeren fastslog i onsdags overfor Magnus Heunicke, at det vil være direkte lovbrud, hvis Folketinget tvinger DTU til at gøre deres beslutning om. Universiteterne i Danmark har nemlig selvstyre.

Men det betyder ikke, at der ikke må tages stilling.

- SF kræver en redegørelse for, hvad regeringen vil foretage sig for at fastholde DTU-centret på Lindholm og redde universitetsarbejdspladserne i det sårbare udkantsområde, fortæller Jonas Dahl.

- Så kan vi se, om regeringen mener, hvad de siger - eller om løfterne i virkeligheden bare er en omgang varm luft, tilføjer Flemming Bonne.
arrow DTU Lindholm lukker endegyldigt
24. april 2012 kl. 05:13 Opdateret: kl. 11:08
arrow DTU beslutning bekymrer i folketinget
11. februar 2012 kl. 06:00 Opdateret: kl. 23:23
arrow Lindholm for dyr i drift
21. januar 2012 kl. 06:17 Opdateret: kl. 08:53

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk