17. januar 2018
SFs Else-Marie Langballe Sørensen tog de pædagogiske læremidler i brug, da hun skulle forklare det borgerlige flertal, hvorfor budgetforliget er dumpet. Foto: Poul Poulsen
SFs Else-Marie Langballe Sørensen tog de pædagogiske læremidler i brug, da hun skulle forklare det borgerlige flertal, hvorfor budgetforliget er dumpet. Foto: Poul Poulsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SF tog flertallet i skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF tog flertallet i skole
Opdateret 19. oktober 2017 kl. 16:55
Vordingborg KV17 - 12. oktober 2017 kl. 20:22
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg er vist kommet til at blande papirerne lidt sammen, lød det fra SFs ordfører, Else-Marie Langballe Sørensen torsdag aften i byrådssalen, hvor hun halede stakke af papirer op fra tasken, da hun skulle levere sin kritik af det budget for 2018, som den borgerlige flertalsgruppe fremlagde,

Som lærer er oktober fuldt besat med elevplaner og skole-hjem-samtaler, og derfor blev det også en sådan, hun leverede, skriver Sjællandske fredag.

- Først skal eleven roses, forklarede hun og roste de punkter, hvor mindretallet er enige med flertallet. Det gælder blandt andet ekstra midler til ældreområdet og til børneområdet.

Punkt nummer to i en sådan samtale gælder udfordringerne, og hun gav eleven, altså forligspartierne, dumpekarakter i naturfaget Miljø, i idrætsfaget Cykling og i kulturfaget Trivsel.

Med hensyn til miljø er det fortsat brug af det kemiske middel Roundup til ukrudtsbekæmpelse, med hensyn til cykling, hvor hun iførte sig en knaldrød cykelhjelm, som i øvrigt passede fint til hendes røde kjole, gjaldt det for små bevillinger til cykelstier, og med hensyn til trivsel kritiserede hun, at der fortsat ikke er nedsat et råd, der skal varetage de udsattes interesser, at samme gruppe ikke får en borgerrådgiver, og at der gøres for lidt for de unge i overgangen fra barn til voksen.

Hendes fremlæggelse var absolut den mest muntre, og da Tage Vestergaard, Enhedslisten, bagefter stod for tur, erkendte han, at det var vanskeligt:

- Det skulle da være ved at sige »Revolution nu«, lød det fra den gamle venstrefløjskæmper.

Samme Else-Marie Langballe Sørensen havde i øvrigt været kreativ med hensyn til valget af den sang, som indledte mødet.

Valget går på skift mellem partierne, og hun havde omskrevet »Jeg ved hvor der findes en have så skøn« til helt lokale forhold.

»Jeg ved, hvor der er en kommune så skøn, hvor søen er blå, og hvor skoven er grøn, hvor kysten er længst, langs den skrånende grund, Se: Storbyens forhave, dejlig og sund«, lød det første vers.

php

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk