23. april 2021
Vordingborgs eneste hurtigoplader står ved Shell. Foto: Lars Christensen
Vordingborgs eneste hurtigoplader står ved Shell. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S vil have flere el-ladestationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S vil have flere el-ladestationer
Vordingborg - 24. februar 2021 kl. 05:28
Af J.C.Borre Larsen

Det skal være nemt at få strøm til sin el-bil uanset, hvor man befinder sig i Vordingborg Kommune.

Derfor kommer Socialdemokratiet på onsdagens kommunalbestyrelsesmøde med et forslag om flere el-ladestandere rundtomkring.

- Vi er nødt til at have en strategi for en grøn infrastruktur, ellers sakker vi bagud, siger Socialdemokratiets politiske ordfører, Thorbjørn Kolbo, og peger på nabokommunen Guldborgsund.

- Der har man mange hurtigopladere, og de gør en forskel.

Som det ser ud nu, er der mange sommerhuse, overnatningssteder, hoteller og attraktioner i Vordingborg Kommune, der ikke kan servicere gæsterne med hurtig strøm til bilerne.

Vi tror på, at nem adgang til opladning vil være et aktivt valg, når ferier og besøg skal planlægges, siger Thorbjørn Kolbo.

Kun én i Vordingborg

Da Vordingborg Kommune er en pendlerkommune, 27 procent af de beskæftigede i kommunen er pendlere, ser Socialdemokratiet også, at der kommer el-ladestandeere på arbejdspladser og i landsbyer og købstæder.

- Den findes kun en enkelt hurtiglader i Vordingborg. Dem skal vi have nogle flere af, siger Thorbjørn Kolbo med henvisning til den ene, der står på Shell på Københavnsvej.

Det vil ifølge Socialdemokratiet også være en god ide at opsætte el-ladestandere ved idrætshaller, kulturhuse, skoler og uddannelsesinstitutioner.

- Man kan i nær fremtid sagtens forestille sig unge, der ankommer til deres uddannelsessteder i en lille el-bil, siger Thorbjørn Kolbo.

Endelig ligger Socialdemokratiet i deres forslag op til, at bolig- og grundejerforeninger skal have nem adgang til el-ladestandere.

  • Ifølge FDM steg salget af elbiler i 2020 med 158 procent i forhold til 2019.
  • På Christiansborg har partierne indgået et bredt politisk forlig om registreringsafgiften på el-biler, puljer til etablering af infrastruktur og et fremadrettet politisk fokus på alt fra strømpriser til europæiske og nationale mål for antallet af hurtigladere.
  • Kilde: Vordingborg Kommune
Klar til puljepenge

Ifølge Thorbjørn Kolbo skal kommunen i første omgang lave en plan for at afdække behovet af el-ladestandere. Det skal ske i samarbejde med turismebranchen, handelsforeninger, institutioner, grundejere og ejerforeninger.

- Når vi har en plan, kan vi hugge til i de puljer, som kommer fra EU og staten. Det er det, de store kommuner gør i samarbejde med producenterne, siger Thorbjørn Kolbo.

Kommunalbestyrelsesmødet begynder klokken 18. Det kan følges via kommunens web-tv.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk