22. juni 2021
Socialdemokratiets top 3 til kommunalvalget - borgmester Mikael Smed (tv), Anders Andersen og Brit Skovgaard. Foto: Michael Wittrock
gallery icon

Se billedserie

Socialdemokratiets top 3 til kommunalvalget - borgmester Mikael Smed (tv), Anders Andersen og Brit Skovgaard. Foto: Michael Wittrock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S satser på rutinerede kræfter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S satser på rutinerede kræfter
Vordingborg - 11. maj 2021 kl. 18:20
Af J.C. Borre Larsen

Det kriblede i maven på flere socialdemokrater, da partiet tirsdag eftermiddag mødtes på deres café på Rådhustorvet i Vordingborg.

Afstemningen blandt medlemmerne var overstået, og spændingen om placeringen på Socialdemokratiets stemmeliste til kommunalvalget 16. november skulle udløses. Det var borgmester og Socialdemokratiets spidskanidat, Mikael Smed, som holdt gryden længst muligt i kog ved at offentliggøre de 26 opstillede i omvendt rækkefølge. Til sidst var der kun to navne tilbage - Anders Andersen og Brit Skovgaard.

Det blev sidstnævnte, der løb med sejren og andenpladsen.

- Fedt. Det er jeg utrolig glad for, siger Brit Skovgaard, der ikke var mødt op i caféen, fordi hun sad i møde på sin arbejdsplads.

Hvor mange stemmer Brit Skovgaard og de andre kandidat fik, ønsker Socialdemokratiet ikke at oplyse, kun at 158 medlemmer afgav en stemme på deres favorit. Her fik Mette Høgh Christiansen nok til fjerdepladsen, Nikolaj W. Reichel indtager femtepladsen, mens Kenneth Andersen bliver sekser.

De tre efterfølgende kandidater fik lige mange stemmer, så der var lodtrækning. Veteranen Poul A. Larsen vandt 7.-pladsen foran Tine Bagger Hansen og Kurt Johansen, som henholdsvis blev nummer otte og ni. Tine Bagger Hansen er den eneste af top ni-navnene, som ikke sidder i kommunalbestyrelsen. Det gør nummer 10 Henriette Leithoff heller ikke.

Der er dog lagt op til, at det er de rutinerede kræfter, som skal sørge for, at Socialdemokratiet beholder flertallet og borgmesterposten.De, der står langt nede på listen, behøver dog ikke at fortvivle. Socialdemokratiet har sideordnet opstilling, så det er de personlige stemmer, som er afgørende.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk