10. april 2020
- Det undrer mig meget, at vi ikke fra begyndelsen stod helt samlet på Sydsjælland/Møn og Lolland/Falster om at sige nej til lukning af Lindholm, siger S-folketingskandidat Martin Leider Olsen.
gallery icon

Se billedserie

- Det undrer mig meget, at vi ikke fra begyndelsen stod helt samlet på Sydsjælland/Møn og Lolland/Falster om at sige nej til lukning af Lindholm, siger S-folketingskandidat Martin Leider Olsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S-kandidat vil fastholde minister på Lindholm-ord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S-kandidat vil fastholde minister på Lindholm-ord
Opdateret 09. april 2010 kl. 16:54
Vordingborg - 09. april 2010 kl. 06:00
Af Henning Gøtz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Forskningscenteret Lindholms skæbne skal afgøres i Folketinget. Det tydeliggør videnskabsminister Charlotte Sahl Madsen (K) i et svar til Vordingborg-kredsens nye og rimeligt aktive socialdemokratiske folketingskandidat, Martin Leider Olsen.
arrow Læs også: DTU Lindholm kan reddes fra politisk side

- DTU's spareplan skal politisk godkendes, fremgår det af videnskabsministerens svar. Og det strider mod, hvad folketingsmedlem Flemming Møller (V) har meldt ud i Sjællandske 4. marts, fastslår folketingskandidaten.

Han tilføjer, at det er "rigtig dejligt at se, at ministeren bruger sin sunde fornuft og lytter til de folkelige protester".
- Lindholms ejer, DTU, kan nu se, at det ikke er politisk gangbart at afvikle virusforskningen på Lindholm. Men det forpligter naturligvis V, K og DF på Christiansborg til at sende et signal om, at ledelsen på DTU ikke kan flytte Veterinærinstituttet fra Lindholm.

Martin Leider Olsen undrer sig i den forbindelse over, hvorfor V og DFs lokale folketingskandidater, Flemming Møller (V) og René Christensen (DF), tidligere på året afviste at handle under henvisning til, at det ikke var en politisk beslutning.

- Det undrer mig meget, at vi ikke fra begyndelsen stod helt samlet på Sydsjælland/Møn og Lolland/Falster. Men jeg vil gerne kvittere for, at ministeren lytter til sund fornuft frem for hendes eget flertal. At modstanden mod Lindholms bevarelse skulle komme fra lokale folketingskandidater, er jeg meget ked af.

Og S-kandidaten fortsætter: - De lokale vælgere har krav på, at de folkevalgte benytter deres stemme til at kæmpe for lokalområdet, så jeg er sikker på, at de to kandidater vil foretage en kovendning i sagen. Lokale borgerlige som byrådsmedlemmerne Knud Larsen (V) og Thomas Christfort (K) støtter nemlig Lindholms overlevelse. Men de to må få styr på deres repræsentanter på Christiansborg.
arrow DTU Lindholm lukker endegyldigt
24. april 2012 kl. 05:13 Opdateret: kl. 11:08
arrow DTU beslutning bekymrer i folketinget
11. februar 2012 kl. 06:00 Opdateret: kl. 23:23
arrow Lindholm for dyr i drift
21. januar 2012 kl. 06:17 Opdateret: kl. 08:53

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk