28. maj 2020
Harry »Russer« Andersen med trøje nummer 80 omgivet af sine kammerater. Selvom knæene er slidt op, kommer han stadig i Vordingborg IF hver lørdag. Foto: Nina Lise
gallery icon

Se billedserie

Harry »Russer« Andersen med trøje nummer 80 omgivet af sine kammerater. Selvom knæene er slidt op, kommer han stadig i Vordingborg IF hver lørdag. Foto: Nina Lise
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Russer« fik trøje nummer 80

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Russer« fik trøje nummer 80
Vordingborg - 24. marts 2019 kl. 10:18
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når en veteran fylder rundt, byder Vordingborg IF på pølser og øl eller vand. Lørdag var der ekstra meget at fejre, da Harry »Russer« Andersen fyldte 80 år. Han er ikke bare VIF'er med stort V samt med et stort hjerte for sine medmennesker og klubben. Han er også æresmedlem og fylder 80 i året, hvor veteranafdelingen, han selv var med til at stifte, fylder 40 år.

- Min kone var ikke helt tilfreds med at vågne op ved siden af en 80-årig her til morgen, griner fødselaren, der heldigvis kunne se frem til en heltemodtagelse på grønsværen. Efterfølgende overraskede han kammeraterne ved at byde på smørrebrød i klubhuset - helt i utakt med traditionerne.

Harry Andersen er barnefødt i Vordingborg og begyndte at spille fodbold i VIF, da han var otte år. Så kunne man få lov til at trille lidt med en bold ovre i det gamle område, husker VIF'eren, der fik sit mellemnavn, da en klassekammerat ikke kunne udtale hans navn og i stedet sagde Harysser. Det blev til Russer og hang ved.

Han nåede at spille 280 førsteholdskampe og var med til at spille Vordingborg IF op i Sjællandsserien, hvor de samme år blev sjællandsmestre. Blandt andet slog de Holbæk, der senere rykkede op i 1. division. Det var i 1959.

- Jeg holdt op med at spille for omkring fire år siden på grund af knæene. Havde det ikke været for dem, havde jeg spillet endnu, fortæller Harry Andersen.

Han tropper troligt op på cirkuspladsen hver lørdag klokken 14.45, når der er træning. Om onsdagen til veteran-kampene og efterhånden også til oldboys-kampene om mandagen er han fast inventar på lægterne med sit barnebarn Mads.

- Jeg kommer for kammeratskabet, for at få et par gode historier - og måske også for at irritere de andre lidt, griner fødselaren.

Læs mere i Sjællandske mandag.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk