22. oktober 2019
Jacob Juul er opvokset i Vordingborg. Nu er han blandt de dygtigste på rulleskøjter og har rejst rundt i det meste af verdenen. Fredag var han vendt hjem til fødebyen for at udbrede sporten til en ny generation.
gallery icon

Se billedserie

Jacob Juul er opvokset i Vordingborg. Nu er han blandt de dygtigste på rulleskøjter og har rejst rundt i det meste af verdenen. Fredag var han vendt hjem til fødebyen for at udbrede sporten til en ny generation.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rullende talent vendte hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rullende talent vendte hjem
Vordingborg - 25. maj 2019 kl. 12:04
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jacob Juul har rejst verden rundt og nyder stjernestatus på sine rulleskøjter fra USA til Kina, men eventyret begyndte i Vordingborg.

Det var her i fødebyen, at Jacob Juul som 11-årig fik sine første rulleskøjter i fødselsdagsgave og begyndte at køre rundt i gaderne.

- Min far tog mig med til skaterhallen i Nykøbing Falster, og jeg var hooked fra første tur på banen, husker den i dag 30-årige Jacob Juul.

Gennem knap 20 år har han nu trænet og trænet for at blive en af landets bedste på rulleskøjter, men de mange konkurrencer rundt om i verdenen var ikke nok.

- For fem år siden besluttede jeg mig for, at jeg skal bruge det her talent til noget mere, forklarer Jacob Juul, der nu er blevet medstifter og sportsdirektør for L.O.W. Academy, der rejser land og rige rundt for at undervise unge at skate.

- Rulleskøjter og skateboards er normalt meget opdelt. Der er ondt blod mellem udøverne, men det vil jeg gerne være med til at gøre op med. Man kan godt give hinanden high fives, selvom man kører på forskellige hjul, forklarer den energiske idrætsudøver.

Foreløbigt går det fantastisk med at få delt passionen til nye generationer. På skateskolerne i København, Roskilde og Gentofte er der til sammen 170 elever.

- Vi har undervisning hver dag, så der er rigeligt at se til, forklarer Jacob Juul.

- Men vi gør meget ud af også at tage ud til arrangementer som for eksempel den her idrætsfestival, så vi kan fremme sporten, tilføjer han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk