26. maj 2020
Eva Themsen  (t.v.) sørger for at tage imod besøgende på biblioteket i Vordingborg. Til højre er det souschef Jane Grønbech Poulsen.Foto: Lars Christensen
Eva Themsen (t.v.) sørger for at tage imod besøgende på biblioteket i Vordingborg. Til højre er det souschef Jane Grønbech Poulsen.Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rolig genåbning af bibliotekerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rolig genåbning af bibliotekerne
Vordingborg - 19. maj 2020 kl. 10:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag blev det atter muligt at låne og aflevere bøger på biblioteket, og det var noget, som mange havde set frem til.

Alt foregik dog i ro og mag, fortæller Jane Grønbech Poulsen, souschef på Vordingborg Bibliotekerne.

- Der har været mange her, men ikke så mange, som vi nok havde troet. Vi havde gjort et system klar til at håndtere kø udenfor, men det har der ikke været, forklarer hun.

- Det virker til, at folk har været gode til at tage budskaber til sig. Blandt andet, at vi ikke udskriver bøder før 8. juni, så man ikke behøver at skynde sig ned for at aflevere sine bøger, forklarer hun.

Også bibliotekarerne ser ud til at tage de nye retningslinjer med ophøjet ro.

- Der var en stor debat i ugen op til åbningen, om materialerne skulle i karantæne eller ej. Heldigvis er personalet helt trygge ved opgaven, forklarer Jane Grønbech Poulsen.

Største udfordring for biblioteket har været at sikre afstand mellem personalet og brugerne. Det betyder, at brugerne skal vænne sig til ikke at kunne få hjælp og rådgivning hos personalet. I stedet skal man ringe til biblioteket, hvis man vil have hjælp.

En del biblioteksbrugere har også været bekymrede for at gå ind på bibliotekerne af frygt for at blive smittet. Derfor har man sat rulleborde op ved indgangene, hvor folk kan aflevere deres materiale.

- Der er faktisk en del, der har benyttet det tilbud. De får så ikke nogen kvittering for deres aflevering, så det kræver selvfølgelig. at folk stoler på os, forklarer souschefen.

- Men alt i alt er folk glade og forstående, så det er gået fint, tilføjer hun.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk