3. juni 2020
Nils Natorp roser de mange besøgende ved Møns Klint for at være ansvarlige. Foto: Lene C. Egeberg
Nils Natorp roser de mange besøgende ved Møns Klint for at være ansvarlige. Foto: Lene C. Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rekordstort rykind ved Møns Klint i weekenden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rekordstort rykind ved Møns Klint i weekenden
Vordingborg - 31. marts 2020 kl. 15:42
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter 14 dage, hvor det konstant har lydt fra myndighederne: »bliv hjemme«, fik en syndflod af mennesker nok i weekenden og kørte nærmest i kortege til Møns Klint.

Vejret var fantastisk, omend lidt koldt, men med høj solskin i dagtimerne. Og det fik tælleapparaterne til p-pladsen ved Geocentret til at gå amok. Omkring 500 biler kørte igennem, og de betalte 35 kr. hver. Det er penge, der gå ned i Geocentrets kasse, selvom centeret er lukket til 8. maj. Det er penge, der godt kan lune lidt i denne coronatid.

- Det er Geocentret, der får indtægterne fra p-pladsen. Til gengæld skal vi holde anlægget vedlige, det er den aftale, vi har med Naturstyrelsen, fortæller direktør for Geocenter Møns Klint Nils Natorp.

Hensyn

Anlægget vil være bemandet kl. 13-17 i påsken 4.-13. april. Dermed kan man betale ikke kun med kort, men også Mobile Pay, hvorefter der vil blive åbnet.

Geocenteret har i samarbejde med Naturstyrelsen ensrettet trafikken op og ned af trapperne til havet neden for klinten for at undgå smittespredning. Nils Natorp har bemærket, at selvom der var så mange mennesker i weekenden, var de rigtig gode til at tage hensyn til hinanden.

- Folk har virkelig forstået budskabet. Selv de, der ikke forstod det i første omgang, forstod det, da dronningen og statsministeren sagde det på samme dag, pointerer Nils Natorp.

Iskiosk åben

Den iagttagelse følges op af Christian Petersen, der er forpagter af både caféen og den nyåbnede kiosk i Geocentret.

- Jeg vil gerne rose gæsterne for at holde god afstand og have en ydmyg tilgang til at færdes ved klinten, siger han.

Selv har han bidraget med håndsprit, og Geocenteret har lavet afstandsmærker til kiosken, som folk overholder. Caféen er dog fortsat lukket.

- Men toiletterne bliver gjort rene og sprittet to gange om dagen, lover Nils Natorp.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk