2. august 2021
Borgmester Michael Smed (S) (siddende tv) genopliver en dukke sammen med regionsformand Heino Knudsen (S) og to reddere. Foto: Claus Vilhelmsen
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Michael Smed (S) (siddende tv) genopliver en dukke sammen med regionsformand Heino Knudsen (S) og to reddere. Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Red liv: Politikere pumpede liv i dukke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Red liv: Politikere pumpede liv i dukke
Vordingborg - 22. august 2018 kl. 17:46
Af Claus Vilhelmsen

Vordingborg var den første til at svare, da Region Sjælland spurgte kommunerne, om de vil være med til at introducere en ny app, der kan redde liv ved hjertestop. Derfor mødtes borgmester Michael Smed (S) med regionsformand Heino Knudsen (S), Klaus Nørlem fra Dansk Folkehjælp samt en flok ansatte i regionen onsdag til en seance på Algade, hvor de to politikere skulle pumpe liv i en dukke. Det skriver Sjællandske.

arrow Læs også: Hjertelæge: Mænd over 50 bør træne med andre

- Vordingborg har udbredte landområder, hvor det kan tage lang tid for ambulancen at nå frem. Derfor vil det være godt, hvis vi kan få mange hjerteløbere, siger Michael Smed.

Appen virker ved, at når et vidne til et hjertestop ringer 112, går en opringning videre til tre indehavere af appen, der kan førstehjælp. Alle tre befinder sig inden for en radius på fem km.

- Den første, der når frem, begynder med det samme at give førstehjælp. Nr. to finder en hjertestarter og bytter med nr. 1. Den tredje assisterer og anviser redderne, hvor patienten er, når de når frem. Ambulancen er automatisk varskoet, når der bliver ringet 112, forklarer generalsekretær i Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem.

Appen hedder First Aed. Det skriver Sjællandske.

Fakta:

 »Danmark redder liv« er Dansk Folkehjælp, First AED, Region Sjælland og Region Syddanmarks initiv til at få frivillige til at redde folk ved hjertestop.

De som melder sig osm hjertereddere får et kursus på fire eller syv timer.

Via en app bliver de tre nærmeste hjertereddere kaldt og igangsætter hjerte-lungemassage og hjertestart, inden ambulancen er fremme.

Region Sjælland har også 112-akuthjælpere på øer og i fjerntliggende områder.

De yder al førstehjælp - også ved faldskader, bilulykker, selvmordsforsøg osv.

arrow Med hjertet på rette sted
02. oktober 2018 kl. 10:17 Opdateret: kl. 10:17
arrow Bliv førstehjælper - sådan tilmelder du dig
02. oktober 2018 kl. 09:19 Opdateret: kl. 13:05
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk