26. oktober 2020
Kathrine Olldag og Vibeke Grønbæk er dybt rystede over de trusler om vold, som de modtog kort efter valgudskrivelsen.Foto: Lars Christensen
Kathrine Olldag og Vibeke Grønbæk er dybt rystede over de trusler om vold, som de modtog kort efter valgudskrivelsen.Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Radikale kvinder har modtaget voldstrusler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Radikale kvinder har modtaget voldstrusler
Vordingborg - 10. maj 2019 kl. 06:54
Af Lars Christensen

»Kommer og nakker dig Vibeke«, »smadre dig møgso«. Sådan lyder de to trusler, der er tikket ind som mail hos henholdsvis Vibeke Grønbæk og Kathrine Olldag.

arrow Læs også: Ekspert: Sociale medier bør gøre det nemmere at stoppe trusler

De to radikale politikere fra Vordingborg Kommune er begge med på listen over kvindelige folketingskandidater, der er blevet truet med vold kort efter statsministeren tirsdag udskrev valg.

Truslerne er alle sendt fra en anonym e-mailkonto kun identificeret som »Hævn«, og de er sendt med få minutters mellemrum.

For Vibeke Grønbæks vedkommende har truslen været ekstra alvorlig. Foruden den rystende e-mail modtog hun samme dag en mystisk pakke uden afsender. Truslen er nu anmeldt til politiet og pakken sendt til tekniske undersøgelser.

- Jeg har ikke købt noget på nettet, og jeg kan ikke gennemskue, hvem jeg ellers skulle få en pakke fra, forklarer Vibeke Grønbæk, der roser politiet for at have taget truslerne meget alvorligt.

Selvom pakken skulle vise sig ikke at være farlig, er Vibeke Grønbæk og Kathrine Olldag stadig rystede over, at den offentlige debat er nået hertil.

- Jeg er før blevet svinet til og er blevet kaldt landsforræder og muslimelsker, men det her rammer meget dybere. Jeg er ked af det på vores demokratis og vores samfunds vegne, fortæller Vibeke Grønbæk.

Også den radikale profil Zenia Stampeer er blevet truet på mail med »jeg skyder dig på klos hold« og Line Krogh Lay fra Stevns blev truet med voldtægt i en mail, hvor afsendere også skrev hendes privatadresse.

arrow En ud af tre politikere er blevet truet
14. maj 2019 kl. 12:57 Opdateret: kl. 14:16
arrow Trusler og svinsk tale er hverdag for politikere
10. maj 2019 kl. 08:15 Opdateret: kl. 08:15
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk