22. september 2019
Det var her på det psykiatriske hospital Oringe, den unge mand fremsatte sine trusler. Dem blev han dømt for. Foto: MIe Neel
Det var her på det psykiatriske hospital Oringe, den unge mand fremsatte sine trusler. Dem blev han dømt for. Foto: MIe Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Psykisk syg i retten for trusler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Psykisk syg i retten for trusler
Opdateret 23. marts 2019 kl. 12:56
Vordingborg - 23. marts 2019 kl. 12:01
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ansatte på det psykiatriske hospital Oringe skal lægge øre til meget, men der er også grænser, skriver Sjællandske.

I august sidste år gik en indlagt 22-årig langt over stregen for, hvad man kan tillade sig at sige til andre. I en presset situation sagde han til en afdelingssygeplejerske: »Du skal blande dig udenom, for ellers smadrer jeg dig«.

Da endnu en afdelingssygeplejerske kom til, sagde han til dem begge to: »I skulle smadres og have så mange tæsk, at I ikke kan kende hinanden. Jeg har lyst til at slå jer ihjel«.

Under raseriudbruddet, som varede et par timer, fik han også sagt til dem: »Jeg binder jer til stolene og smadrer, gennembanker og torturerer jer«.

Og han fortsatte: »Jeg vil tæske jer så meget, at I giver oplysninger om jeres familier, så jeg bagefter kan tage derhen og slagte dem for øjnene af jer. Når det er sket, vil jeg gøre jer færdige«.

Den nu 23-årige mand, som er bosat på Falster, fik en anmeldelse på halsen for alle sine trusler, og forleden måtte han sande, hvad retssystemet mener om den slags udtalelser.

- Han fik 60 dages fængsel, som blev gjort betinget, med en prøvetid på et år under tilsyn fra Kriminalforsorgen, fortæller anklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Lotte Nielsen.

I retten i Nykøbing Falster nægtede han sig skyldig i det hele, men de to afdelingssygeplejersker vidnede imod ham, og det overbeviste dommeren og de to domsmænd.

Det skriver Sjællandske

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk