6. maj 2021
Rengøringen af kommunale lokaler i Vordingborg og Nyråd skal igen på kommunale hænder. Et flertal uden om borgmesteen har besluttet at opsige aftalen med et privat selskab.
Rengøringen af kommunale lokaler i Vordingborg og Nyråd skal igen på kommunale hænder. Et flertal uden om borgmesteen har besluttet at opsige aftalen med et privat selskab.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Privat rengøringsfirma bliver fyret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Privat rengøringsfirma bliver fyret
Vordingborg - 28. september 2017 kl. 06:22
Af Thøger Raun

- Det korte af det lange er, at vi har haft problemer med kvaliteten af vores rengøring. Derfor mener vi i Dansk Folkeparti, at det var på tide at se, om kommunen kunne gøre det bedre.

arrow Læs også: Skarp kritik: Kommune svigter sit sociale ansvar

Viceborgmester Heino Hahn er klar i spyttet. Vordingborg Kommune har netop meddelt, at man hjemtager rengøringsopgaver til en værdi af 5,3 millioner kroner fra Forenede Service - en stor rengøringsvirksomhed med hovedsæde i Søborg ved København. Og her er administrerende direktør Hans Fog ked af situationen, skriver Sjællandske.

- Vi har været glade for vores samarbejde med kommunen. Men vi afventer de nærmere detaljer omkring hjemtagningen og håber på en mulig virksomhedsoverdragelse for de berørte medarbejdere, siger han.

Fremover skal Gåsetårnskolen, rådhuset, daginstitutionerne De Fire Årstider og Nordlys blandt flere andre institutioner og kontorer i Vordingborg og Nyråd gøres rent af kommunalt ansatte i stedet for private.

Ejendomschef Peter Tommerup er manden, som med den politiske beslutning kan se frem til at få nye medarbejdere. Der bliver behov for mellem 18 og 20 årsværk i en nyoprettet afdeling, som skal tage sig af rengøring, skønner han. Han siger om beslutningen:

- I udgangspunktet kan en kommune nok ikke gøre det meget billigere end en stor rengøringsvirksomhed, der har helt andre administrative muskler til at håndtere netop rengøring. Men måske vi i højere grad kan indfri kvalitetskravet.

- Samtidig kommer der ny synergi ude på netop skolerne, hvor både serviceledere (pedeller, red.) og rengøringsmedarbejdere nu tilhører samme organisation. Tidligere kunne man ikke bede rengøringen om at håndtere ekstra opgaver uden, at det kostede ved kasse ét. Det bliver nu anderledes.

Men borgmester Michael Seiding Larsen er ikke tilfreds med skiftet.

- På skolerne i særdeleshed har man været utilfreds med rengøringen. Men at hjemtage opgaven er stadig ikke et ønske, der er vokset i min baghave. Jeg er bange for, at det fremover bliver meget dyrere at få gjort rent, og så savner jeg en reel debat om prioriteringen er rigtig, eller om pengene kan bruges bedre på eksempelvis udsatte borgere eller undervisning.

Læs mere i Sjællandske torsdag

arrow Kommune sparer 20 millioner på rengøring
17. oktober 2011 kl. 17:34 Opdateret: kl. 14:30
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk