30. marts 2020
De røde felter viser gode lokaliteter til vindmøller. 2 og 3, henholdsvis Køng Mose og Barmosen, er de mest oplagte, når der tages hensyn til beboelse i nærheden. Illustration: Vordingborg Kommune
De røde felter viser gode lokaliteter til vindmøller. 2 og 3, henholdsvis Køng Mose og Barmosen, er de mest oplagte, når der tages hensyn til beboelse i nærheden. Illustration: Vordingborg Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikerne søger plads til 13 megamøller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne søger plads til 13 megamøller
Vordingborg - 27. november 2015 kl. 08:21
Af Poul Poulsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden år 2000 er der produceret mindre og mindre strøm ved vindkraft i Vordingborg Kommune, skriver Sjællandske fredag.

arrow Læs også: Formand: Jeg bliver lynchet i aften

Årsagen er, at små vindmøller nedlægges og at kæmpemøllerne i Koster Vig blev opgivet. Der er dermed langt op til at nå målsætningen om, at reducere kuldioxid-udledningen med 20 procent i 2025.

For at nå målet skal der sættes 13 nye, 150 meter høje vindmøller op - spørgsmålet er hvor - og med en idefase, der løber frem til 13. januar, håber politikerne på at få gode forslag fra borgerne.

Målsætningen er at producere 40,9 MW ved vindmøller. I dag er produktionen nede på omkring 18, og den falder forsat, fordi der ikke er sat nye møller op siden 2000, og den gennemsnitlige levetid for en vindmølle er kun 25 år.

- Det er ikke en plan, vi sender ud. Det er et ønske om at få forslag fra borgerne, så vi slipper for de sædvanlige protester mod at få en mølle i baghaven, sagde Thomas Christfort (K), formand for teknik og miljøudvalget, ved fremlæggelsen..

Han blev straks imødegået af viceborgmester Heino Hahn (DF), som ikke vil gå ind for kæmpemøller på land og i stedet foreslog at købe den miljømæssigt grønne energi fra Nordjylland, hvor det blæser og hvor de, ifølge hans udsagn, elsker vindmøller.

Høringsmaterialet bliver lagt ud på kommunens hjemmeside, www.vordingborg.dk, og vil være i offentlig høring fra 6. december til 13. januar. Der opereres med flere scenarier, blandt andet at samle møllerne på to lokaliteter nord for Vordingborg By, ved Køng Mose og Barmosen, og jorderne under godset Rosenfeldt er også inde i billedet som en lokalitet, hvor der vil være langt til naboerne.

arrow Lokalråd klar til at byde nye møller i mosen velkommen
28. december 2015 kl. 06:07 Opdateret: kl. 17:59
arrow Vindmøllemodstandere puster ud
19. december 2015 kl. 15:54 Opdateret: kl. 21:21
arrow Kirke siger nej til møller i mosen
16. december 2015 kl. 06:39 Opdateret: kl. 22:20

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk