14. december 2017
I grønne T-shirts med teksten »Sammen gør vi forskellen« og med gule bannerskilte forsvarede sundheds- og plejepersonale deres arbejdsvilkår ved indgangen til rådhuset. Foto: Poul Poulsen
gallery icon

Se billedserie

I grønne T-shirts med teksten »Sammen gør vi forskellen« og med gule bannerskilte forsvarede sundheds- og plejepersonale deres arbejdsvilkår ved indgangen til rådhuset. Foto: Poul Poulsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikerne mødt af demonstration

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne mødt af demonstration
Vordingborg - 21. september 2017 kl. 20:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vordingborg: »Vordingborg for Velfærd« »Hos os får vi ingen vikar ved sygdom« »Hos os er der vold og trusler«.

Bannere i den gule advarselsfarve modtog torsdag aften politikerne ved indgangen til rådhuset, hvor førstebehandlingen af budget 2018 ventede, skriver Sjællandske.

Fagforeningen FOA og tillidsfolk havde trommet op mod 40 SOSU-assistenter og -hjælpere sammen til forsvar for deres arbejdsvilkår, som endnu engang står til forringelse i budgetforslaget.

- Hver dag er i forvejen presset, og vi er hele tiden nødt til at gå på kompromis med vores faglighed og vælge, hvad der er vigtigst: Skal vi give medicin, skal vi skifte ble eller hjælpe en borger op af sengen. Og det er mennesker, vi arbejder med, forklarede Katja Lorenzen, der arbejder i distrikt Rosenvang, hvor hun er tillidsrepræsentant.

- Ifølge forslaget skal der spares, så vi fremover får 31 minutter til rengøring af en bolig - hver 14. dag. Jeg ved ikke, hvor meget du kan nå på 31 minutter, spurgte Jørgen Houmøller, der er fællestillidsmand på området.

De demonstrerende var klar over, at det mest vidtgående forslag, kun at forflytte svage beboere fra seng til stol en gang dagligt, er taget af bordet, men de frygter, at det kan komme op igen ved senere spareøvelser.

- Politikernes hukommelse er kort. De glemmer, hvad de en gang har sagt til fjernsynet og pressen, lød det.

Læs mere om budgetbehandlingen i Sjællandske fredag

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk