25. september 2020
Friskolen Blå Veje vil bygge aktivitetshuse og læringskapsler i Mern omgivet af udearealer med træer, haver, drivhuse, sports- og legearealer.Illustration: Foreningen Blå Veje
Friskolen Blå Veje vil bygge aktivitetshuse og læringskapsler i Mern omgivet af udearealer med træer, haver, drivhuse, sports- og legearealer.Illustration: Foreningen Blå Veje
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere spænder ben for friskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere spænder ben for friskole
Vordingborg - 05. april 2018 kl. 06:08

Konkurrencen til den lokale folkeskole bliver for hård. Derfor siger Udvalget for Børn, Unge og Familie nej til en ny friskole i Mern. Bag projektet står Foreningen Blå Veje. Projektleder Nis Wedel Lorenzen undrer sig over udvalgets afvisning.

- Det kan jeg ikke forstå. Hvorfor skulle vi ikke kunne åbne en friskole som alle andre? Der er mange på venteliste til både Præstø Privatskole og Friskolen Øster Egesborg, så interessen må være stor, siger Nis Wedel Lorenzen til Sjællandske.

Ifølge udvalgsformand Nikolaj W. Reichel (S) rekrutterer privatskoler normalt sine elever inden for en radius på 10-15 kilometer. Derfor er den radius på op til 50 kilometer, Blå Veje har kalkuleret med, ikke realistisk. Desuden ønsker udvalget ikke at svække den eksisterende folkeskole og friskole i området.

- Børnetallet falder, og elevgrundlaget er i forvejen meget lavt. Derfor bakker vi op om den lokale folkeskole. Det er der, vi skal have drivet, siger han.

Læs mere i Sjællandske torsdag.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk