2. december 2020
Kommunen har kun en enkelt gang brugt plexiglas mellem politikerne. De var lånt af Næstved Kommune. Foto: J.C. Borre  Larsen
Kommunen har kun en enkelt gang brugt plexiglas mellem politikerne. De var lånt af Næstved Kommune. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere samles til kommunalbestyrelsesmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere samles til kommunalbestyrelsesmøde
Vordingborg - 28. oktober 2020 kl. 05:15
Af J.C Borre Larsen

Regeringen har sænket forsamlingsloftet fra 50 til 10 personer.

arrow Læs også: DF'er kræver visir til møde

Generelt opfordres befolkningen til at holde det sociale liv på vågeblus for at standse smittespredningen af coronavirus. Alligevel tropper onsdag aften knap 30 politikere plus nogle af kommunens øverste chefer op til kommunalbestyrelsesmøde i byrådsalen på Vordingborg Rådhus. Ifølge Sjællandskes oplysninger er der dog mindst en politiker, som har meldt afbud på grund af smittefaren.

Borgmester Mikael Smed (S) forsvarer dog beslutningen om at mødes fysisk.

- Der er ikke tale om et socialt arrangement. Kommunalbestyrelsen er kommunens øverste beslutningsorgan, siger Mikael Smed og tilføjer, at politikerne denne gang ikke samles til en bid brød efter mødet.

I byrådssalen sidder politikerne side om side ved borde, der står i direkte forlængelse af hinanden. Mikael Smed mener, at der er den nødvendige afstand.

- Ikke fra skulder til skulder, men fra næse til næse er der en meters afstand, siger Mikael Smed og tilføjer:

- Jeg vil anbefale, at medlemmerne møder op med mundbind. Det beholder man på, indtil man sætter sig, så man ikke ånder hinanden i nakken.

Under den første bølge af coronavirus afviklede kommunalbestyrelsen i foråret videomøder uden tekniske problemer. Det kunne plædere for en gentagelse med en dagsordenen, der ikke ligefrem indeholder politisk sprængstof.

- Man kan altid diskutere, om nogle af sagerne er vigtige nok. Vi overholder alle sundhedsmyndighedernes regler med blandet andet afstand og afspritning, siger Mikael Smed.

Han opfordrer dog de enkelte partier til at aflyse deres fysiske gruppemøder, som de vanen tro holder før kommunalbestyrelsesmødet, for i stedet at afvikle dem digitalt.

Kommunalbestyrelsesmødet er lukket for offentligheden.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk