25. februar 2020
Søren og Lene Gammeljord overtog planteskolen i Ugledige i 1997. Siden har tiderne ændret sig. Derfor har de været nødt til at tage den svære beslutning om at lukke for privatsalg, så der fremover kun er produktion i Ugledige. Foto: Thøger Raun
Søren og Lene Gammeljord overtog planteskolen i Ugledige i 1997. Siden har tiderne ændret sig. Derfor har de været nødt til at tage den svære beslutning om at lukke for privatsalg, så der fremover kun er produktion i Ugledige. Foto: Thøger Raun
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Planteskole i Ugledige lukker for privatsalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Planteskole i Ugledige lukker for privatsalg
Vordingborg - 05. september 2019 kl. 13:24
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flemmings Planteskole i Ugledige lukker for privatsalg. Det sker med virkning fra uge 43. Ægteparret Lene og Søren Gammeljord samler privatsalget på Sigynsvej 3, Vordingborg. Flyttesalget starter torsdag 5. september.

- Sørens forældre åbnede planteskolen i Ugledige 1. april 1963. 27. april blev Søren født. Så det har været en svær beslutning, der har krævet mange overvejelser. Men vi er nødt til at omstrukturere vores virksomheder, så vi står stærkere i fremtiden, siger Lene Gammeljord med henvisning til planteskolernes største fjende - klimaet.

Ugledige har altid haft et stort sortiment og sjældne planter. Men den varme sommer i 2018 tærede hårdt, fordi ingen købte haveplanter.

- Alle, der kommer til Ugledige, siger, at der er så smukt, men vi kan ikke leve af udsigten alene. Folk kører ikke til Ugledige for at hente en pose jord. I Vordingborg ligger vi mere bynært, så her kommer folk og henter de småting, de lige står og mangler. Det giver et større flow af kunder.

Parret åbnede planteskolen i Vordingborg i 2017, hvor Bo Grønt tidligere lå.

Her tilbyder de blandt andet stueplanter, som der ikke er plads og varme til i drivhusene i Ugledige.

Desuden har de et stort sortiment af haveplanter, og det udvides yderligere, så kunderne får næsten det samme, som de har været vant til i Ugledige.

- Søren har gennem de senere år gerne villet i gang med at producere igen. I Ugledige skal han producere til Vordingborg og håndtere større ordrer, vi ikke har plads til her, fordi der mangler lagerplads. Ugledige bliver lager for Vordingborg, forklarer Lene Gammeljord og tilføjer, at Søren Gammeljord også skal betjene anlægsgartnere, udregne tilbud og lave regnskaber.

Desuden vil parret som noget nyt tilbyde havehjælp på konsulentbasis.

- Jeg hører flere gange om ugen folk spørge, om vi ikke kan komme ud og kigge på deres have. De er i tvivl om, hvad de kan plante i forhold til sol og skygge. Det kan også være lettere beskæringsopgaver om vinteren. Der er et behov, fastslår Lene Gammeljord.

- Vi berører havearkitekterne og anlægsgartnernes område, men det bliver ikke med færdige havetegninger - mere vejledning i forhold til enkelte bede. Søren har ekspertisen og plantekendskabet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk