21. januar 2019
Det var dna fra en fiskekniv, der fældede den 26-årige tyv. Pressefoto
Det var dna fra en fiskekniv, der fældede den 26-årige tyv. Pressefoto
Foto: Colourbox
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pengeskabstyv fældet på dna fra fiskekniv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pengeskabstyv fældet på dna fra fiskekniv
Vordingborg - 11. januar 2018 kl. 12:50
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvordan slæber én gerningsmand et pengeskab på 300-400 kg op fra en kælder og ud gennem lem, hvorefter han forsvinder med det?

arrow Læs også: Aggressiv mand bed politikvinde i låret

Svar: Det gør man ikke. Og derfor konkluderede Retten i Nykøbing Falster da også, at den 26-årige københavner umuligt kunne have været alene om tyveriet, skriver Sjællandske torsdag.

Men hvem gerningsmanden havde haft til at hjælpe sig, ville han ikke sige noget om; faktisk havde han efter eget udsagn slet ikke været i huset.

Det passede dog dårligt med politiets undersøgelser, for den 26-årige havde været så uforsigtig at glemme en fiskekniv i huset. På kniven var hans dna, og det sammenkørte politiets teknikere med dna-registret.

Nu har ordensmagten - endnu ikke - dna på alle borgere, men har man tidligere været i politiets søgelys, kan man godt risikere, at ens profil ligger i registret.

Det viste sig, at tyven tilbage i 2009 fik en dom for røveri og grov vold, og det kostede ham tre år i skyggen, så der var bid.

Tilbage var bare at køre en tur til Amager og anholde manden.

I retten nægtede han alt, og da han angiveligt heller ikke nogensinde havde set det hus, kunne han selvfølgelig heller ikke fortælle, hvor tyvekosterne var blevet af.

Pengeskabet indeholdt 130.000 kr., som nu er pist væk, og ved samme indbrud forsvandt også en playstation og et fladskærmstv.

Dommeren og domsmændene kom frem til, at dna-fundet på kniven var et fældende bevis, og den 26-årige københavner fik 60 dages ubetinget fængsel.

Forsikringen havde i mellemtiden dækket værdien af det stjålne, og den forurettede havde ikke noget erstatningskrav til tyven.

Lidt må han dog bløde, når han kommer ud af fængslet, for han skal dække sagens omkostninger.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk