27. september 2020
Mange familier bød ind med loppeboder, da Stavreby søndag gik sammen om det årlige loppemarked. Her er det Nada Mogharbel, Mette Reenberg og Kirsten Thomsen, der havde puljet deres lopper sammen til en stor bod i Kirstens forhave. Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Mange familier bød ind med loppeboder, da Stavreby søndag gik sammen om det årlige loppemarked. Her er det Nada Mogharbel, Mette Reenberg og Kirsten Thomsen, der havde puljet deres lopper sammen til en stor bod i Kirstens forhave. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På opdagelse i Stavreby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På opdagelse i Stavreby
Vordingborg - 02. august 2020 kl. 18:28
Af Lars Christensen

- Man kan godt mærke, at folk ikke har været ude til så mange loppemarkeder på det seneste.

Sådan lyder det fra Kirsten Thomsen fra Stavreby. Hun er en af dem, der denne søndag har budt indenfor til loppemarked.

Det årlige loppemarked rundt om i Stavreby er normalt velbesøgt, men i år er det helt usædvanligt mange besøgende og salget går forrygende, fortæller Kirsten Thomsen, der får hjælp i loppeboden af datteren Nada Mogharbel og kusinen Mette Reenberg, der har taget turen fra Nordsjælland for at være med til den faste loppemarkedstradition i Stavreby.

Selv barnebarnet har, godt nok noget nødtvungent, været med til at finde ting til loppeboden.

Det er tredje år i træk, at familien går sammen om loppeboden, og Kirsten Thomsen er glad for, at man i Stavreby har så stærkt et fællesskab, at loppemarkedet nærmest kan udvikle sig til en lille byfest.

Foruden de mange boder i haver, indkørsler og garager kan de besøgende også lægge vejen forbi flere af byens små gallerier, lige som der også er små caféer og madboder rundt om i byen.

Station indviet
For børnene og de barnlige sjæle gemmer der sig også små oplevelser rundt om i byen.

I haven hos Ole Svendsen har en passion for modeltog grebet om sig, og det er efterhånden blevet en tradition, at Stavreby Havetog skal ud på tur til det årlige loppemarked.

- De ældste dele af toget er omkring 50 år gamle. Der er løbende kommet mere til, så nu er der nok omkring 40-50 meter skinner, anslår Ole Svendsen, der er særligt stolt over årets nyskabelse. En nærmest tro kopi af Husflidsskolen i Kragevig genskabt i størrelsesorden cirka 1:24.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk