19. februar 2019
Rafling i den lavloftede krostue blandt hundreder af kaffekander.  Fra venstre er det Niels Kristensen, som er ved at løfte bægeret, Anders  Skjøde og Hella Hallas. Foto: Poul Poulsen
gallery icon

Se billedserie

Rafling i den lavloftede krostue blandt hundreder af kaffekander. Fra venstre er det Niels Kristensen, som er ved at løfte bægeret, Anders Skjøde og Hella Hallas. Foto: Poul Poulsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På Nyord var der noget at rafle om...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På Nyord var der noget at rafle om...
Vordingborg - 12. februar 2017 kl. 18:56
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Man siger, at tiden har stået stille på Nyord, hvor vejene stadig snor sig, og der vokser stokroser under tagskægget.

Måske derfor kan tiden synes lang i den lille landsby om vinteren, hvor der ikke sker meget andet end nogle gudstjenester i den lille ottekantede kirke.

Og måske derfor har et årligt mesterskab i at rafle løgn fået stor succes, skriver Sjællandske mandag.

Knap 30 deltog i weekenden mesterskabet på Lollesgaard, kroen, der ellers holder vinterlukket.

- Anders spurgte om de kunne låne lokalerne en enkelt dag, og det kunne de da, fortæller Heidi Houman, der ellers først åbner kroen skærtorsdag, som er 13. april. Derefter vil der i år være åbent dagligt, men med 27 raflegæster og lidt flere, der kun havde meldt sig til spisning, så har hun taget hul på sæsonen 2017.

- Vi er nogen stykker, der har raflet på havnen, men det er lidt koldt om vinteren, så i 2015 fik jeg aftalt med Heidi, at vi holder et mesterskab, fortæller initiativtageren til det, Anders Skjøde, hvis familie gennem genrationer har boet på Nyord. Lige indtil hans mormor og morfar emigrerede til København, men nu er både han og fætteren Michael Stolt flyttet tilbage til hjemstavnen.

- Jeg nyder naturen, fuglene og jagten. Men her sker ikke så meget om vinteren, fortæller Anders Skjøde, der til gengæld kan se mennesker nok i sommersæsonen, hvor det skønnes at der kommer op mod 300.000 gæster.

- Nogen dage er det som på Dyrehavsbakken, fortæller han, der de første 10 år som fastboende måtte pendle til job i København, men nu har et lokalt ved den kommunale park- og vejafdeling.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk