23. september 2021
Michael Larsen (R) har tidligere meldt ud, at han ikke kan se formålet med trekanten, når der hverken skal være vindmøller eller solceller på jordstykket. Foto: Claus Vilhelmsen
Michael Larsen (R) har tidligere meldt ud, at han ikke kan se formålet med trekanten, når der hverken skal være vindmøller eller solceller på jordstykket. Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Over 500 underskrifter mod udvidelse af havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Over 500 underskrifter mod udvidelse af havnen
Vordingborg - 02. juni 2021 kl. 08:15
Af J.C. Borre Larsen

På Ore i Vordingborg kæmper borgerne med næb og klør for at den planlagte udvidelse af erhvervshavnen mod vest ikke skal blive til noget.

arrow Læs også: Her er firmaet der skal udvide erhvervshavn

Ved seneste kommunalbestyrelsesmøde demonstrerede en lille flok med skilte op foran rådhuset. Og til aftenens møde i Plan og Teknik-udvalget, hvor en vedtagelse af lokalplanen for havneudvidelsen er på dagsordenen, har lokale borgere sendt 531 underskrifter.

403 har digitalt skrevet under på »Nej tak til havneudvidelse, solcelleanlæg og kæmpe vindmøller på Masnedø«.

Derudover har 124 fysisk skrevet under på »Kæmpe vindmøller og solcelleanlæg på Vordingborg Vesthavn - nej tak«.

- Det er er mange underskrifter, og de gør bestemt indtryk, siger Radikale Venstres Michael Larsen, der er udvalgsformand for Plan og Teknik.

Hvor vidt de syv politikere i udvalget anbefaler kommunalbestyrelsen sidste på måneden at stemme ja eller nej til havneudvidelsen tør Michael Larsen ikke spå om.

- Det kan blive både en dreng og en pige, siger han.

Ud over underskrifterne har kommunen fået 20 høringssvar til lokalplanen, der har været i høring fra december 2020 og frem til 7. maj. Den generelle frygt er, at havneudvidelsen vil skabe støj, ødelægge naturen og genere udsigten set fra Ore-siden.

Solceller skåret væk

Lokalplanen, der nu ligger til afstemning, er skåret til i forhold til den oprindelige plan.

Her var inkluderet en lagune, som skulle indeholde et flydende solcelleanlæg. Men da Vordingborg Havn senere droppede solcellerne, fordi de ifølge havneloven ikke er lovlige, har kommunen efter høringsperioden fjernet området med søterritoriet til solcellerne.

Dermed er det »kun« den meget omtalte trekant, som bliver selve udvidelsen. Der er tale 35.000 kvadratmeter jordopfyld, som skal ligge i forlængelse af etape 4, som er en 160 meter kaj.

Mistanke om bagtanker

Det er frygten for, hvad politikerne kan finde på at bruge trekanten til, som får Ore-borgerne op i det røde felt. Her har man en mistanke om, at kommunen med tiden vil bygge vindmøller og industri.

Politisk har både Socialdemokratiet og Venstre meldt ud, at de ikke vil have kæmpe vindmøller på havnen. Og når der hverken skal være vindmøller eller solceller, kan hverken Radikale Venstre eller SF se formålet med at udvide mere mod vest. Det har Venstre også tidligere sagt nej til.

arrow Demonstranter fik et møde med hjem i posen
27. maj 2021 kl. 05:57 Opdateret: kl. 21:19
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk